مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران قرار است هفته آینده به عمان سفر کند.
به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری روز گذشته در دیدار با بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش تبادلات و همکاریها با کشورهای اسلامی، بهویژه کشور دوست و برادر عمان، تاکید کرد: سفر پیشروی من به عمان در هفته آتی میتواند نقطهعطفی در تعمیق روابط همهجانبه میان 2 کشور باشد و امیدواریم آثار و دستاوردهای آن منافع ملموسی برای دو ملت به همراه داشته باشد.
عمان: از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت میکنیم
همچنین معاون نخست وزیر عمان در امور روابط و همکاری بین الملل تأکید کرد که «واقعگرایی و احترام متقابل در مذاکرات ایران و آمریکا باعث اعتماد نسبت به رسیدن به یک توافق عملی میشود».
«اسعد بن طارق آل سعید» تأکید کرد: واقعگرایی و احترام متقابلی که مذاکرات کنونی میان آمریکا و ایران درباره منع گسترش سلاح هستهای از آن برخوردار است؛ این تلاشها باعث میشود به امکان رسیدن به توافق عملی و شرافتمندانه و پایدار بین دو طرف اعتماد داشته باشیم.
او که به نیابت از سلطان عمان در این نشست حضور داشت، گفت: ما فضای مثبت مذاکرات بین آمریکا و ایران را ترغیب میکنیم. سیاست دیپلماسی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در ترغیب مذاکرات سازنده نقش دارد.
اسعد بن طارق آل سعید گفت: روابط ما با آمریکا استراتژیک و طولانی است. ما نگران بحران انسانی در غزه هستیم. ما از نقش سازنده ترامپ درباره یمن قدردانی میکنیم.
عمان از دهه ۱۳۶۰ شمسی به عنوان میانجی بین ایران و آمریکا شناخته شده و نقشی کلیدی در تسهیل مذاکرات حساس، از جمله مذاکرات منجر به برجام در سال ۱۳۹۴ ایفا کرده است. آن زمان سلطان قابوس، حاکم وقت عمان میزبان جلسات محرمانه بین نمایندگان ایران و آمریکا بود که زمینهساز توافق هستهای شد. این سابقه، عمان را به گزینهای قابل اعتماد برای تهران تبدیل کرده است.
در دورههای بعدی نیز، عمان در تبادل زندانیان (مانند آزادی کوهنوردان آمریکایی در سال ۱۳۸۹-۱۳۹۰) و مذاکرات غیرمستقیم در دولتهای روحانی و رئیسی نقش داشت. به همین دلیل بود که عراقچی در سخنان خود در ۷ فروردین ۱۴۰۴ تأکید کرد که «عمان در گذشته همین نقش را ایفا کرده و ما به این کانال اعتماد داریم».