به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، کورش پرویزیان، با اعلام برگزاری همایش در روزهای 22 و 23 اردیبهشت ماه 1404 سال جاری، گفت: در چهار ماه گذشته، هشت پیش نشست مرتبط با همایش سیاست های پولی و ارزی با حضور اساتید دانشگاه، صاحبنظران اقتصادی و مدیران بانک مرکزی و با محوریت موضوعات هشتگانه همایش برگزار شد.
وی ادامه داد: موضوعات مرتبط با پیش نشست های مذکور در حوزههای ارتقای حکمرانی در سیاستهای پولی و ارزی، فناوریهای نوین در نظام بانکی، رویکردهای تنظیم گری، راهبردهای اصلاح در نظام بانکی و همچنین هوشمندی نظام بانکی در نظارت بوده است.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی کشور ضمن تأکید بر محور کلیدی «اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با نگاهی به اسناد بالادستی» در سی ودومین همایش سیاست های پولی و ارزی گفت: امسال سیودومین همایش متقارن با نخستین سال اجرای قانون جدید بانک مرکزی بوده است. علاوه بر آن، برنامه هفتم توسعه و قانون تأمین مالی تولید که اردیبهشت سال گذشته به تصویب رسید نیز سال اول اجرا را در پیش داشته است که در این همایش نحوه اجرای این قوانین نیز بررسی میشود.
سیاست پولی باید از مقبولیت عمومی برخوردار باشد
پرویزیان درباره سیاست پولی خاطرنشان کرد: سیاست پولی باید به صورت شفاف و روشن مطرح شود و از مقبولیت عمومی برخوردار باشد. لذا از آنجایی که این سیاست ها در مجامع بین المللی طرح می شود، این امر نشان دهنده جایگاه ویژه اقتصادی آن در بعد خارجی است.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی درباره سیاست تثبیت یادآور شد: سیاست تثبیت طی سه سال گذشته به کار گرفته شده است و در سال جاری نیز رئیس کل بانک مرکزی این سیاست را مجددا مطرح کرده و سیاست کشور در حوزه پولی نیز به مانند سالیان قبل بر سیاست تثبیت متمرکز است. در همایش سال جاری نیز گزارشی درباره این سیاست به اطلاع مردم خواهد رسید و امیدوارم این همایش بتواند کارکردهای موثری برای اصلاح، بازنگری و تنظیم دوباره ابزارها و روش های اجرای سیاست پولی ارائه کند.
پرویزیان با اشاره به موضوع فوق خاطرنشان کرد: از آنجایی که کشور در شرایط تحریمی قرار دارد، بی شک سیاست پولی بانک مرکزی متناسب با شرایط اقتصادی کشور خواهد بود.
وی در ادامه گفت: امیدواریم همایش پیش رو زمینه ساز ایجاد درک این موضوع در میان جامعه مدیران اقتصادی باشد که سیاست پولی تک بعدی نیست و در هماهنگی و هم راستا با سایر سیاستهای مالی، بودجهای و تجاری مطرح میشود و البته کارکرد و اثربخشی آن نیز در ارتباط با همه این موضوعات تعریف میشود. لذا در صورتی که به دنبال آن هستیم که مباحث مرتبط سیاست های پولی دوام و پویایی لازم را داشته باشد، باید از ثبات کافی نیز برخوردار باشد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به اینکه اقتصاد باید دربرابر شوک ها مقاوم باشد، عنوان کرد: اگر به دنبال آن هستیم که اقتصاد کشورمان در برابر شوکهای اقتصادی تابآور باشد، می بایست سیاست مناسبی در این زمینه اتخاذ کنیم. بخشهایی مانند انرژی یا همان نفت و گاز نیز که بهرهبردار ابزارهای پولی هستند، باید مطلع باشند و به اجرای خوب سیاست پولی کمک کنند.
پرویزیان در پایان ابراز امیدواری کرد که همایش سیاست های پولی و ارزی بتواند کارکردهای موثری برای اصلاح، بازنگری و تنظیم دوباره ابزارها و روشهایی که برای اجرای سیاستهای پولی است را ارائه کند.
انتهای پیام/