به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد شهدای خدمت، آیتالله رئیسی و جمعی از همراهان با حضور استادان، کارکنان و دانشجویان دانشکاه علامه طباطبائی، از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، در مسجد امام علی (ع) این دانشگاه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین صادق اکبریاقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علامهطباطبایی، در این مراسم با تسلیت سالگرد شهادت آیتالله رئیسی و جمعی از همراهان، بر اهمیت الگوگیری از شخصیتهای بزرگ تاریخ اسلام مانند امامخمینی (ره) و رهبرمعظم انقلاب تأکید کرد و گفت: حکمرانی اسلامی باید بر مبنای الگوپذیری از پیامبر اسلام و امام علی (ع) باشد.
وی بیان کرد: رئیس جمهور شهید، نمونهای از الگوهای مدیریتی و حکمرانی است و ویژگیهای او مانند خستگیناپذیری، مردمی بودن، اعتنا به معیشت و کرامت انسانی مردم، و اعتماد به تواناییهای داخلی کشور، مورد ستایش قرار گرفته است. شهید رئیسی بر اهمیت حضور مسئولان در بین مردم، احترام و توجه به قشر ضعیف و مستضعفان تأکید داشت و معتقد بود که این کار باید در حکمرانی اسلامی نهادینه شود.
اکبری اقدم در ادامه بر ضرورت توجه به رشد و تکامل معنوی و فرهنگی، اهل ذکر و دعا بودن و حضور فعال در برنامههای معرفتی و فرهنگی تأکید کرد و گفت: دعا، توسل، مطالعه و حضور در مساجد و محافل دینی از نیازهای انسان است. امیدوارم بتوانیم با الگوگیری از شهدای والا مقام، راه آنان را ادامه دهیم و قدردان زحمات این شخصیتهای بزرگ باشیم.
ابراهیم برزگر، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی نیز در این مراسم به بررسی ویژگیهای یک سیاستمدار ایدهآل و نقش آن در ساماندهی سیاسی و مدیریتی پرداخت و تأکید کرد: اگر بخواهیم در ایران و جهان سیاست و نهادهای سیاسی را اصلاح کنیم، باید به ویژگیهای سیاستمدار خوب توجه کنیم؛ چرا که نهادگرایی بدون اصلاح نهادها بینتیجه است و کارگزار و سیاستمدار در نهایت نقش کلیدی در شکلگیری سیاستها دارند.
وی در ادامه به ویژگیهای شهید رئیسی اشاره کرد و افزود: این ویژگیها را میتوان در قالب مدیریتی و سیاستمداری بررسی کرد. یکی از مهمترین ویژگیها، تسلط روحی و روحبزرگی است. به عنوان مثال، در مناظرهها، اگر سیاستمداری بر نفس و روح خود مسلط باشد، میتواند بر جهان بیرون تأثیرگذار باشد. نکته دیگر، ترجیح منافع ملی بر منافع شخصی است. شهید رئیسی در مقابل سیاستزدگی و نزدیکبینی سیاسی، اقداماتی انجام میداد که در بلندمدت اثرگذار باشد، حتی اگر در دوره کوتاهمدت ثمر نداشته باشد.
شهید رئیسی دارای دانش و مهارت عملی و مدیریتی قوی بود
برزگر با اشاره به اهمیت حساسیت به زمان و برنامهریزی دقیق رای یک سیاستمدار، گفت: حساسیت شهید رئیسی به زمان در پروژهها و برنامهها، مشابه امام علی (ع) و امام خمینی (ره) است که در ساعت مشخصی فعالیت میکردند. قدرت اجماعسازی و ایجاد وحدت، از دیگر ویژگیهای برجسته ایشان است که باعث میشد گروهها و افراد به سمت اهداف مشترک سوق داده شوند و سیاستسازی مؤثر انجام شود.
وی اظهار کرد: تجربه زیسته، مسئولیتهای مختلف و مدیریت در دورههای متفاوت، باعث شد که شهید رئیسی دارای دانش و مهارت عملی و مدیریتی قوی باشند. همچنین، تجربه محرومیت و مواجهه با سختیها، به تقویت شخصیت و درک عمیقتر او کمک کرده است.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: نکته دیگر، مثبتنگری و قدرت اثرگذاری است. شهید رئیسی همواره با نگاه فعال و مثبت، بحرانها را فرصت میدانست و باور داشت که ملت ایران توانمند است. این روحیه، در غرب نیز مورد تأیید قرار گرفته و نشاندهنده اراده و فاعلیت انسان است که میتواند هستی و تمدن را به سمت پیشرفت سوق دهد.
وی در پایان، تأکید کرد: ویژگیهای شهید رئیسی میتواند راهنمای تربیت مدیران و سیاستمداران نسل جوان باشد و نقش ایشان در این مسیر، الگویی ارزشمند است. همچنین، ارادت به امام رضا (ع) و پیروی از روحیه پیوسته به پیشرفت و تلاش مستمر، از دیگر نکات مهم در شخصیت ایشان است.
انتهای پیام/