صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : فرزین: بابک زنجانی با فروش رمزارز بدهی‌هاش را تسویه می‌کند

فرزین: بابک زنجانی با فروش رمزارز بدهی‌هاش را تسویه می‌کند

رئیس کل بانک مرکزی با بیان این‌که قرار بر این است، بابک زنجانی با فروش نیکل‌ها، بدهی خود را تسویه کند، گفت: بدهی‌ها را با رمز ارز خودش تسویه نمی‌کنیم.

به گزارش اکوایران، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در پاسخ درباره وضعیت تسویه بدهی بابک زنجانی از طریق یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار نیکل، با اشاره به این‌که وزارت نفت اخیراً اعلام کرده بدهی‌های زنجانی هنوز تسویه نشده است، توضیح داد: طبق توافق، قرار است آقای زنجانی نیکل‌ها را خود به فروش رسانده و بدهی‌اش را پرداخت کند.

او همچنین تأکید کرد که در حال حاضر نیکل‌ها در گمرک نگهداری نمی‌شوند. فرزین در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال پرداخت بخشی از بدهی‌ها توسط زنجانی با استفاده از رمز ارز، تصریح کرد: بدهی‌ها با رمز ارز او تسویه نخواهد شد.

راه‌اندازی بازار ارز اشخاص و اسکناس مسافرتی

محمدرضا فرزین در پایان جلسه مجمع عمومی عادی مرکز مبادله ارز و طلای ایران برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۳، وظایف تعیین شده توسط مجمع و برنامه‌های آتی مرکز را برای اجرای سیاست‌های بانک مرکزی در بازار ارز و طلا تشریح کرده و بر اهمیت تحقق آن‌ها تأکید کرد.

۱- توسعه سامانه ارز تجاری از حالت معاملات نقدی به بازارهای سلف، فوروارد و پیمان‌های آتی.

۲- راه‌اندازی بازار ارز مخصوص اشخاص با هدف تقویت صادرات غیرنفتی و عرضه ارز صادرکنندگان خرد، به گونه‌ای که با طراحی نظام امتیاز صادراتی، امکان تفکیک سیاست‌های ارزی از سیاست‌های تجاری و در نتیجه تشویق صادرات فراهم گردد.

۳- ایجاد بازار ارز خدمات به صورت غیرمتمرکز و با برنامه‌ریزی زمانی مشخص تا تمامی نیازهای ارزی در این سامانه پوشش داده شود.

۴- راه‌اندازی بازار اسکناس مسافرتی؛ این بازار شامل ارز کشورهای منطقه که مقاصد سفر هموطنان هستند، نظیر لیر ترکیه، روبل روسیه و ریال عربستان خواهد بود.

۵- گسترش تامین مالی ارزی از طریق انتشار صکوک مرابحه ارزی و سایر ابزارهای مالی؛ در این زمینه، اقدامات مرتبط با رتبه‌بندی اوراق و پذیرش و عرضه آن‌ها در بورس‌های منطقه‌ای از جمله بورس مسکو در دستور کار قرار دارد.

بر اساس این گزارش، مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۳ با راه‌اندازی بازار ارز تجاری و توسعه ابزارها و سامانه‌های مختلف، نقش مؤثری در بازار ارز و طلا ایفا کرده است.

در این سال، فرایند معاملات بازار ارز تجاری شامل سفارش‌گیری، جور سازی و تسویه وجوه به مرکز مبادله ارز و طلای ایران منتقل شد و با همکاری فعال ۲۵ بانک به عنوان کارگزار، حدود ۷ میلیارد دلار ارز در انواع مختلف معامله گردید.

همچنین، در بازار شمش طلای مرکز مبادله ایران بیش از ۱۶ تن شمش طلا که از سوی صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی وارد کشور شده بود، به مصرف‌کنندگان اصلی شامل بنکداران طلا و فعالان صنعت مصنوعات طلا عرضه شد.

از سوی دیگر، با بهره‌برداری از سامانه جدید و بومی حراج سکه، بیش از ۸۳۳ هزار قطعه انواع سکه در حراج‌های مرکز به فروش رسید.

علاوه بر این، مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۳ با هدف اجرای سیاست‌های بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا، جلسات پیش‌فروش سکه برگزار کرد که طی آن بیش از ۷۶۳ هزار قطعه سکه توسط مردم معامله شد.

پست های مرتبط

حرف آخر جمهوری اسلامی درباره غنی‌سازی

در اکوخبر امشب سی‌ام اردیبهشت ماه، بیننده و شنونده مهم‌ترین اخبار اقتصادی…

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

مذاکره با انسان‌ها، نه با فرهنگ‌ها

در مذاکره‌های بین‌فرهنگی نباید صرفاً تفاوت‌های فرهنگی را عامل اصلی موفقیت یا…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

ستاره امروز بازارها

بازار ارز و سکه برگشت روند انجام دادند و نوسان چند کانالی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴