عقب‌نشینی مشکوک بورس

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، کارشناسان می گویند برخی سیگنال های ضد و نقیض از ادامه مذاکرات هسته ای کشور سبب احتیاط بازارها در روز جاری شد. 

همزمان، شاخص هم‌وزن نیز که عملکرد یکدست‌تری از کلیت بازار ارائه می‌دهد، با کاهش ۰.۲۲ درصدی به سطح ۹۷۵ هزار واحد رسید که حاکی از تفاوت میزان افت این دو نماگر ناشی از فشار فروش سنگین‌تر در نمادهای بزرگ بازار است.

 البته در نقطه مقابل، بازار فرابورس ایران، روز کم‌نوسانی را با برتری تقاضا در برخی گروه‌ها پشت سر گذاشت. شاخص کل فرابورس برخلاف بورس تهران، رشد ۰.۳۴ درصدی را به ثبت رساند. تحلیلگران، دلیل اقبال نسبی سرمایه‌گذاران به سهام فرابورسی را جاماندگی قیمتی این دسته از نمادها نسبت به نمادهای بورسی عنوان می‌کنند.

به‌ عبارت دیگر، بخشی از سرمایه‌گذاران به دنبال یافتن فرصت‌های کم‌ریسک‌تر در نمادهایی هستند که از رشدهای گذشته بازار جا مانده‌اند و در این میان با توجه به این که شاخص فرابورس از دیگر شاخص‌های سهامی جا مانده است و هنوز قله اردیبهشت ۱۴۰۲ خود را لمس نکرده، برخی سهام موجود در بازار فرابورس را نسبت به کلیت بازار سهام جامانده تلقی می‌کنند و در این بازار اقدام به خرید سهم می‌کنند.

خروج پول حقیقی

ارزش معاملات خرد بازار (سهام و حق‌تقدم‌ها و صندوق‌های سهامی) در پایان دادوستدهای امروز به رقم ۱۵ هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان رسید. با وجود قابل توجه بودن ارزش معاملات، خروج ۱۶۲۲ میلیارد تومانی پول حقیقی از بازار، همچنان علامتی منفی و نگران‌کننده برای تحلیلگران تکنیکال و بنیادی به شمار می‌رود.

خروج پول هوشمند از بازار سهام در حالی رخ می‌دهد که سرمایه‌گذاران در انتظار تعیین تکلیف برخی متغیرهای کلان اقتصادی و سیاسی هستند. مذاکرات میان ایران و آمریکا، یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که ابهام را به بازار سهام تزریق کرده و بازار سهام، در انتظار تعیین تکلیف جدی این موضوع است.

صندوق‌های طلا در مدار صعود

در میان سایر بازارهای مالی، رشد نرخ ارز یکی از تحولات مهم امروز بود. دلار که در روز گذشته در مرز ۸۱ هزار تومان نوسان می‌کرد، امروز به کانال بالاتر صعود کرد. این افزایش، اثر مستقیمی بر بازگشایی مثبت صندوق‌های طلا داشت.

با توجه به ساختار این صندوق‌ها که مبتنی بر قیمت روز طلای جهانی و نرخ ارز داخلی هستند، افزایش قیمت دلار منجر به رشد بهای واحدهای این صندوق‌ها شد. به نظر می‌رسد که در صورت تداوم روند افزایشی نرخ ارز، تقاضا برای ابزارهای مبتنی بر طلا تقویت شود. بازار سهام در حالی هفته جدید را آغاز کرد که همچنان درگیر بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران نسبت به چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان است.

تفاوت رفتار شاخص کل و هم‌وزن از یکسو و رشد شاخص فرابورس از سوی دیگر، نشان از احتیاط معامله‌گران و جست‌وجوی فرصت‌های کم‌ریسک‌تر در بازار دارد. هرچند نوسان نرخ ارز ممکن است به‌ عنوان یک متغیر محرک در کوتاه‌مدت نقش ایفا کند، اما تا زمانی که فضای اطمینان‌بخش‌تری در بازار ایجاد نشود، نمی‌توان انتظار موجی از ورود نقدینگی جدید به بازار سهام را داشت.

 

پست های مرتبط

غوغای ۲۰ درصدی بورس

فروکش ریسک‌های سیاسی در بستر مذاکرات غیرمستقیم و تحرکات دیپلماتیک منطقه‌ درجهت…

سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها – ۱۴۰۴/۰۲/۳۰

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده…

نبض شاخص – ۱۴۰۴/۰۲/۳۰

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده…