اکوایران: بازار سهام در روزهای اخیر با خبر قطع برق در برخی صنایع مانند سیمان و فلزات اساسی مواجه شده است. روند صعودی شاخص کل در هفته قبل نیز طی معاملات روز شنبه تضعیف شده و نمادهای بانکی در برابر منفی شدن تغییربات شاخص کل مقاومت کردند. با این اوصاف در صورت عدم انتشار خبر مثبت جدیدی از مذاکرات، احتمال کاهش ارزش معاملات سهامی با رشد احتیاط در میان فعالان بازار افزایش یافته ولی احتمال دو دستگی روند معاملاتی در نمادهای مختلف نیز وجود دارد.
به گزارش اکوایران، بازار سهام روز شنبه شاهد افزایش ارزش معاملات خرد تا سطح 19 هزار و 201 میلیارد تومانی بود که به نسبت روز معاملاتی قبل 6 درصد افزایش یافته است. بورس تهران پس از خروج جریان پول حقیقی 373 میلیارد تومانی روز چهارشنبه، با تداوم روند خروجی جریان پول حقیقی در میان موقعیتهای سهامی مواجه شد و شاهد خروج 652 میلیارد تومان پول حقیقی از سهام بودیم. از طرف دیگر نیز، با خروج جریان پول حقیقی 969 میلیارد تومانی در میان صندوقهای درآمد ثابت مواجه شدیم که در روز چهارشنبه خروج 99 میلیارد تومانی را به ثبت رسانده بود. کاهش مالکیت حقیقی در میان صندوقهای با پشتوانه طلا شکسته شده و در معاملات امروز این صندوقها شاهد افزایش قابل توجه اقبال حقیقی و حقوقی بودیم.
ارزش صفهای خرید سهام روز شنبه کاهش 8 درصدی داشت و ارزش صفهای فروش 25 درصد رشد کرد. با این تفاسیر، ارزش صفهای خرید از 3 هزار و 187 میلیارد تومان به سطح 2 هزار و 944 میلیارد تومانی نزول کرد و ارزش صفهای فروش از 290 میلیارد تومان روز چهارشنبه تا 362 میلیارد تومان افزایش یافت.
روز معاملاتی شنبه سرانه خرید هر کد حقیقی از 44.6 میلیون تومان روز چهارشنبه تا 40.6 میلیون تومان کاهش داشت. شنبه سرانه فروش هر کد حقیقی افزایش داشت و از 35.9 میلیون تومان به 39.3 میلیون تومان رسید. با این اوصاف همچنان شکاف سرانه به سمت خریداران حقیقی سنگینی میکند ولی تا سطح 1.3 میلیون تومانی کاهش داشته است.
مثلث تضعیف اعتماد به بورس
در بین صنایع بورسی نیز صنعت بانکها و مؤسسات اعتباری با 104.1 میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را به ثبت رساند. صنعت فنی و مهندسی با 74.4 میلیارد تومان و صنعت مخابرات با 52.4 میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت فرآوردههای نفتی با 203 میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت خودرو و ساخت قطعات با 142 میلیارد تومان و صنعت فلزات اساسی با 134.2 میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند. صنایع واسطهگریهای پولی و مالی و فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط نیز به ترتیب با 83 میلیارد تومان و 79.2 میلیارد تومان در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
برای دیدن روند 30 روز اخیر معاملات بازار سرمایه از شنبه 27 اردیبهشت ماه ورق بزنید.