صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : سه نرخی شدن قیمت گازوئیل مقدمه‌چینی برای گران کردن بنزین است؟

سه نرخی شدن قیمت گازوئیل مقدمه‌چینی برای گران کردن بنزین است؟

سه نرخی شدن قیمت گازوئیل مقدمه‌چینی برای گران کردن بنزین است؟

|


۱۴۰۴/۰۲/۳۰ ۰۹:۲۰:۵۶

فرضیه‌ای مطرح شده که طرح سه‌ نرخی برای گازوئیل ممکن است صرفاً به‌عنوان یک اقدام آزمایشی برای تصمیم‌گیری‌های آتی دولت درباره بنزین باشد؛ هرچند موضوع سه نرخی شدن بنزین بارها از سوی دولت تکذیب شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین، سه نرخی شدن قیمت بنزین از جمله شایعات پرتکرار دو سال اخیر بوده که همواره از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تکذیب شده است. این مدل به‌معنای عرضه بنزین در سه سطح قیمتی مختلف است: نرخ یارانه‌ای برای مصرف پایه با قیمت پایین‌تر، نرخ نیمه‌آزاد برای مصرف منطقی مازاد بر سهمیه که معمولاً بین دو نرخ دیگر قرار می‌گیرد، و نرخ آزاد که بدون محدودیت مصرف و با قیمت بالاتر عرضه می‌شود. هدف از این ساختار، مدیریت مصرف، کاهش قاچاق و هدفمندسازی یارانه‌هاست. با این حال تاکنون شایعات درباره اجرای این مدل برای بنزین به واقعیت نپیوسته و بارها از سوی مسئولان تکذیب شده است.

معاون وزیر نفت روز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ صراحتاً اعلام کرد: «هیچ گزینه‌ای از سه نرخی شدن قیمت بنزین روی میز نیست و فعلاً هیچ برنامه‌ای در این خصوص نداریم.»

این اظهارنظر رسمی در ادامه‌ی تکذیب‌های پیشین توسط مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس است؛ پیش از این نیز بارها عنوان شده بود که هرگونه گمانه‌زنی درباره افزایش قیمت بنزین یا سه نرخی شدن آن صرفاً بر پایه شایعات است.

با این حال در ساعات اخیر این فرضیه مطرح شده که طرح سه‌نرخی برای گازوئیل ممکن است صرفاً به‌عنوان یک اقدام آزمایشی در حوزه حمل‌ونقل سنگین تلقی شود و موفقیت یا ناکامی این طرح می‌تواند بر تصمیم‌گیری‌های آتی دولت درباره بنزین تأثیرگذار باشد.  

قیمت بنزین در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟

قیمت بنزین در ایران آخرین‌ بار در آبان‌ماه ۱۳۹۸ افزایش یافت. در آن زمان نظام دو نرخی به‌صورت رسمی اعمال شد:

نرخ یارانه‌ای: ۱۵۰۰ تومان برای هر لیتر (تا سقف ۶۰ لیتر در ماه برای هر خودرو شخصی)

نرخ آزاد: ۳۰۰۰ تومان برای هر لیتر بنزین مازاد بر سهمیه

از آبان ۱۳۹۸ تاکنون علیرغم تورم موجود و افزایش چندین برابری قیمت کالاهای اساسی، این نرخ‌ها همچنان ثابت مانده‌ و این موضوع باعث افزایش مصرف بنزین شده و به ناتراژی انرژی در کشور دامن زده است.

پست های مرتبط

ستاره امروز بازارها

بازار ارز و سکه برگشت روند انجام دادند و نوسان چند کانالی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

کارخانه‌های سیمان به مدار تولید بازگشتند

| ۱۴۰۴/۰۲/۳۰ ۲۱:۵۰:۵۲ | | دبیر انجمن صنعت سیمان کشور گفت: محدودیت…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

ارواسیا؛ تمرینی برای جهانی‌شدن اقتصاد ایران

پس از کش‌وقوس‌های فراوان، لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴