اکوایران: در هفته منتهی به ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، بورس سبزپوش شد، دلار تهران رنج و سکه و طلا منفی شدند.
بازار سهام در این هفته پس از ابراز امیدواری ایران و آمریکا از مذاکرات روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشتماه در مسقط به مدار صعودی برگشتند و بازار سهام با بازدهی مثبت مواجه شد. بهبود انتظارات از مذاکرات، گمانهزنی ها از کاهش نرخ خوراک پتروشیمیها، رکود در بازار ارز و طلا ، عقبماندگی بورس از تورم و انتظارات مثبت از گزارشات مالی شرکتها همگی باعث رونق بازار سهام شدند در نقطه مقابل ناترازی برق در کشور مهمترین چالش تولید در هفته جاری بود. زیرا ناترازی انرژی در صورتی که منجر به تعطیلی کارخانه ها و صنایع شود منجر به کاهش درآمد شرکتها میشود و بر تولید ناخالص داخلی و درآمدهای ارزی ممکن است اثر منفی بگذارد. در این هفته لایحه پالرمو در مجلس تصویب شد و اگر ریسک سیستماتیک گریبان بازار را نگیرد انتظار میرود که بازار سهام از آن استقبال کند.
در هفته جاری شاخص کل بورس تهران افزایش ۲.۱۲ درصدی را ثبت کرد که بیشترین بازدهی هفتگی در میان بازارها در این هفته بوده است.
بازار ارز رنج شد
در این هفته قمیت ها در بازار ارز رنج شد و نوسان چندانی نداشت، دلار تهران تنها ۱۰۰ تومان رشد کرد و دلار دیجیتال که در ابتدای هفته از دلار تهران بود در پایان هفته بالاتر از دلار آزاد قیمت خورد و تتر حدود ۲۵۰ تومان بالاتر از دلار تهران قیمت خورد.
در هفته جاری با رنج شدن دلار تهران و دلار نیما اختلاف دلار نیما و آزاد در روز پنجشنبه مانند مدت مشابه هفته قبل در کانال ۱۹ درصد ایستاد.
در این هفته لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد در پایان هفته دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا اعلام کرد که آمریکا به توافق با ایران نزدیک است و مصاحبه علی شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با خبرگزاری انبیسی مورد توجه قرار گرفت وبازنشر آن توسط ترامپ در شبکه اجتماعی تروث نیز توجه بیشتری را جلب کرد. امروز دیپلمات های ایرانی و اروپایی درباره توافق سال ۲۰۱۵ دیدار و گفت و گو میکنند.
سناریوهای پیش روی بازار ارز
گمانهزنیها و اظهارات قبل از مذاکرات با آمریکا غالبا در این مدت متفاوت از میز مذاکرات بوده ولی پس از آنکه ترامپ اعلام کرد که با مفاد توافقنامه با ایران موافقت کرده است عباس عراقچی وزیر خارجه در مصاحبهای گفت که ایران هنوز سند مکتوبی از آمریکا در این رابطه دریافت نکرده است. در چنین شرایطی نفت جهانی در واکنش به سخنان ترامپ در حاشیه سفر به خاورمیانه نزولی شد و اصلاح سنگینی را ثبت کرد که نشان میدهد بازارهای جهانی به توافق ایران و آمریکا خوشبین هستند ولی دلار تهران اصلاح چندانی را تجربه نکرده است این اتفاق نشان میدهد بازار ارز در محدوده حمایتی است وبا خبر قطعی تصمیم گیری میکند و سه سناریو در برابر بازار قرار میدهد، سناریو اول آنست که با انتشار یک فاند قطعی مثبت از توافق دلار نزولی میشود و به سمت شکست حمایتهای ۸۲ و ۷۹ هزار تومانی گام برمیدارد، سناریوی دوم ثبات وضعیت کنونی و عدم انتشار اخبار منفی است که دلار را در کانال ۸۳ و ۸۴ هزار تومانی رنج خواهد کرد وسناریوی سوم انتشار اخبار منفی و افزایش بدبینی است که میتواند باعث پیشروی دلار شود.
قیمت و حباب طلا و سکه واگرا شدند
اونس جهانی طلا در این هفته منفی شد وبر خلاف هفته های قبل که رشد اونس بازار طلا و سکه را به کام دارندگان آنها شیرین کرده بود، در این هفته اصلاح اونس جهانی طلا، بازدهی طلا و سکه را منفی کرد، آتش بس میان هند و پاکستان، کاهش تعرفه میان چین و آمریکا و یک دوره توقف ۹۰ روز برای دستیابی به مفاد یک توافق گسترده، اظهار امیدواری ترامپ از امکان توافقات بالقوه با ژاپن، کره جنوبی و هند، لغو تحریمهای سوریه توسط ترامپ وبرقراری دوباره مذاکرات میان روسیه و اوکراین مواردی بودند که تقاضا برای دارایی امن طلا را کاهش دادند و اصلاح بیشتر از ۵ درصدی برای اونس طلا در این هفته رقم زدند.
در بازار داخلی ربع سکه در این هفته بیشتر از همه زیان کرد و کمترین زیان را سکه یک گرمی تجربه کرد. علیرغم کاهش قیمتها در بازار طلا و سکه، حبابها در این بازار رشد کردند ، حباب سکه امامی در طول این هفته سه درصد رشد کرد و به ۱۷ درصد رسید .حباب طلای آب شده هم ۱.۸۶ درصد رشد کرد و از محدوده منفی هفته قبل وارد محدوده مثبت ۰.۹۵ درصد شد.