صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : سایه بحران انرژی بر صنایع؛ انجمن فولاد خواستار ورود رییس جمهور شد

سایه بحران انرژی بر صنایع؛ انجمن فولاد خواستار ورود رییس جمهور شد

اکوایران: صدور بخشنامه‌ای وزارت نیرو مبنی بر به اعمال محدودیت ۹۰ درصدی مصرف برق برای صنایع فولاد و سیمان در روزهای اخیر واکنش انجمن فولاد ایران به همراه داشت و این انجمن خواستار ورود مستقیم رئیس‌جمهور یا معاون اول برای توقف این تصمیم شد.

به گزارش اکوایران؛ بر اساس این مصوبه، واحدهای تولیدی فولاد و سیمان موظف‌اند مصرف برق خود را به ۱۰ درصد میزان عادی کاهش دهند. این محدودیت که در ادامه مدیریت بار مصرفی در فصل گرما اعمال شده، می‌تواند تاثیرات قابل‌توجهی بر تولید، اشتغال و زنجیره تأمین در صنایع مذکور داشته باشد. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با انتشار بیانیه‌ای نسبت به تبعات گسترده این اقدام هشدار داده و از رئیس‌جمهور خواسته است که به صورت مستقیم در موضوع قطع برق صنایع ورود کند. این انجمن معتقد است که تداوم این محدودیت‌ها می‌تواند به کاهش چشمگیر تولید، افزایش قیمت محصولات نهایی، اختلال در زنجیره تأمین و آسیب جدی به رقابت‌پذیری صنعت فولاد کشور منجر شود.

فعالان صنعت فولاد بر این باورند که در شرایط فعلی که بازار داخلی و صادراتی نیازمند ثبات تولید است، چنین تصمیماتی می‌تواند پیامدهای اقتصادی و حتی اجتماعی به‌دنبال داشته باشد. از سوی دیگر، کارشناسان انرژی تأکید دارند که راهکارهای جایگزینی مانند اصلاح الگوی مصرف عمومی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در بلندمدت و زمان‌بندی دقیق‌تر برای اعمال محدودیت‌ها می‌تواند فشار بر بخش تولید را کاهش دهد.

تصمیم وزارت نیرو در حالی صورت گرفته که وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده که این تصمیم که بدون حضور نماینده این وزارتخانه اتخاذ شده در تضاد کامل با تفاهمنامه اخیر است

محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به خبرهای رسیده از صنایع بزرگ کشور از جمله کارخانه‌های سیمان، فولاد و آلومینیوم مبنی بر قطع برق کامل آنها در ۱۵ روز آینده خبر داد.

  در این شرایط سید رسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در واکنش به تصمیم وزارت کشور مبنی بر اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق بر صنایع فولاد و سیمان، این اقدام را غیرکارشناسی و آسیب‌زا توصیف کرد و خواستار ورود مستقیم رئیس‌جمهور یا معاون اول برای توقف این تصمیم شد.

وی ضمن اشاره به پیامدهای گسترده این تصمیم، تصریح کرد: محدودیت شدید برق نه‌تنها اشتغال هزاران کارگر را تهدید می‌کند، بلکه تعهدات تولیدکنندگان در بازار داخلی و صادراتی را با اختلال جدی روبه‌رو خواهد کرد.

دبیر انجمن فولاد همچنین از پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی این انجمن و وزیر صمت برای لغو این مصوبه خبر داد و افزود: وزیر صنعت نیز به‌شدت به این تصمیم معترض است و به رئیس‌جمهور اعلام کرده‌اند که این مصوبه بدون حضور نمایندگان وزارت صمت اتخاذ شده و با تفاهم‌نامه اخیر میان دو وزارتخانه در تضاد کامل است.

خلیفه سلطانی با یادآوری خسارات انباشته‌ صنعت فولاد در سال‌های اخیر تصریح کرد: طی چهار سال گذشته، بیش از ۱۴ میلیارد دلار ارزش تولید به دلیل محدودیت‌های برق و گاز از دست رفته است. این‌که مجددا صنعت به‌عنوان اولین قربانی کمبود انرژی معرفی می‌شود، با وعده‌های قبلی رئیس‌جمهور مبنی بر تغییر این رویکرد، در تضاد کامل است.

این مقام صنعتی و فعال صنعت فولاد تاکید کرد: انتظار داریم رئیس‌جمهور یا معاون اول ایشان با ورود فوری به این موضوع، مانع اجرایی شدن این تصمیم شوند و همچنین مشخص کنند چرا تفاهم‌نامه‌ای که برای خارج‌کردن صنایع از اولویت قطعی برق امضا شده بود، چنین سریع نقض شده است.

سید رسول خلیفه سلطانی روز پنجشنبه خواستار رسیدگی رئیس جمهور یا معاون اول وی به موضوع قطعی برق صنایع شد و اظهار کرد: چرا تفاهم‌نامه وزارت صمت و نیرو برای اینکه صنایع در اولویت قطعی برق قرار نگیرند، کمتر از دو هفته از امضای آن نقض شده است!

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با گلایه از تصمیم وزارت کشور برای اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق بر صنایع فولاد و سیمان، تصریح کرد: چنین تصمیمی پیامدهای جبران ناپذیری از اشتغال کارگران گرفته تا اختلال در تعهدات تولیدکنندگان در بازار داخلی و صادراتی را در پی دارد.

وی از پیگیری این انجمن از طریق وزیر صمت برای لغو مصوبه اخیر خبر داد و گفت: وزیر صمت هم به شدت نسبت به محدودیت اعمال‌ شده معترض است و به رئیس جمهور هم اعلام کرده اند که این تصمیم بدون حضور نمایندگان وزارت صمت اتخاذ شده و در تضاد کامل با تفاهم‌نامه‌های اخیر بین وزارت صمت و نیرو است.

خلیفه سلطانی با بیان اینکه در چهار سال اخیر، بیش از ۱۴ میلیارد دلار ارزش تولید از دست رفته بر اثر محدودیت‌های برق و گاز به فولاد کشور تحمیل شده، اضافه کرد: متاسفانه بخش صنعت کشور به عنوان اولین اولویت برای اعمال محدودیت انتخاب شده‌ در حالی که رئیس جمهور قبلا به صراحت از تغییر این رویکرد خبر داده بودند.

 

 

 

 

 

پست های مرتبط

جزئیات تازه از برنامه ترامپ برای معافیت تحریمی 180 روزه سوریه

اکوایران: بنابر ادعای بلومبرگ، دونالد ترامپ خواهان کاهش فشار اقتصادی سنگین ناشی…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

آخرین تحولات بیکاری؛ سد بازار کار در مقابل جوانان

اکوایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ بیکاری مردان و زنان 20 تا 24…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

بسته ویژه اعتباری بانک ملی برای بخش انرژی

اکوایران: ابوالفضل نجارزاده-مدیرعامل بانک ملی ایران در روز یکشنبه،21اردیبهشت ماه 1404 از…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴