اکوایران: یک مقام آمریکایی جمعه شب اعتراف کرد که ناو هواپیمابر «یواساس هری ترومن» در حال ترک منطقه خاورمیانه است و هیچ برنامهای برای جایگزینی آن در دستور کار قرار ندارد.
به گزارش اکوایران، الجزیره به نقل از منبع آگاه آمریکایی بر باقیماندن دیگر تجهیزات نظامی ایالات متحده در منطقه تأکید کردند و گفت: تحولات مربوط به اسرائیل، حوثیها و ایران را بهدقت زیر نظر داریم.
وی افزود: ما و نیروهای یمنی بر سر توقف حملات متقابل به توافق رسیدهایم، هرچند حملات انصارالله به سمت اسرائیل همچنان ادامه دارد.
بی اطلاعی آمریکا از حملات اسرائیل به یمن
این مقام همچنین تصریح کرد که تلآویو تمام حملات خود علیه نیروهای یمنی را پیش از اجرا با واشنگتن هماهنگ نمیکند و آمریکا در جریان تمام جزئیات قرار نمیگیرد.
ناو هری ترومن که مدتی در دریای سرخ مستقر بود، طی این مدت بارها هدف حملات موشکی و پهپادی نیروهای یمنی قرار گرفت.
به نوشته ایرنا، پیش از اعلام توافق آتشبس، آمریکا برای تقویت حضور دریایی خود، ناو دیگر خود یعنی «یواساس کارل وینسون» را نیز به منطقه اعزام کرده بود. اما این اقدام نیز در کاهش شدت حملات انصارالله بینتیجه ماند و ناو دوم نیز در تیررس حملات قرار گرفت.
به گزارش اکوایران، وقتی رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، با آغاز عملیات نظامی برای بازگشایی مسیرهای دریایی در دریای سرخ از طریق بمباران گروه شبهنظامی حوثی موافقت کرد، میخواست ظرف ۳۰ روز از نخستین حملات، که دو ماه پیش آغاز شده بود، عملیات به نتیجه برسد.
به گفته مقامات دولت ایالات متحده، در روز سیویکم، ترامپ که همواره نسبت به درگیر شدنهای طولانیمدت نظامی در خاورمیانه بدبین بوده، خواستار دریافت گزارشی از پیشرفت عملیات شد.
از چرخش ترومن تا چرخش ترامپ
به گزارش اکوایران، در تاریخ ۲۸ آوریل، به گفته چند مقام آمریکایی، ناو «ترومن» ناچار شد در دریا چرخشی شدید انجام دهد تا از اصابت آتش حوثیها جلوگیری کند. این مانور باعث شد یکی از جنگندههای سوپر هورنت که در حال یدککشی بود، به دریا بیفتد. همان روز، به گفته مقامات حوثی و نهادهای امدادرسان، در جریان حملهای از سوی آمریکا به یک مرکز تحت کنترل حوثیها، دهها نفر کشته شدند.
سپس در ۴ مه، یک موشک بالستیک حوثی از سامانههای دفاع هوایی اسرائیل عبور کرد و در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بنگوریون در حومه تلآویو فرود آمد. روز سهشنبه، دو خلبان دیگر از جنگندهای دیگر در ناو ترومن مجبور شدند به دلیل نقص در فرود (گیر نکردن قلاب هواپیما به کابل فولادی عرشه)، از هواپیما به بیرون بپرند. جنگنده به دریا سقوط کرد. تا آن زمان، ترامپ تصمیم گرفته بود عملیات را موفقیتآمیز اعلام کند.
مقامات حوثی و حامیانشان نیز بلافاصله اعلام پیروزی کردند و هشتگی را در شبکههای اجتماعی به راه انداختند با مضمون: «یمن آمریکا را شکست داد.»