صفحه اصلی > اخبار بازار های دیجیتال و تکنولوژی : خرید اینترنتی بدون تبلیغات با ChatGPT: گوگل و فروشگاه‌ها باید نگران باشند؟

خرید اینترنتی بدون تبلیغات با ChatGPT: گوگل و فروشگاه‌ها باید نگران باشند؟

تا همین چند وقت پیش تصور اینکه یک دستیار هوش مصنوعی شبیه «سامانتا» در خانه داشته باشیم که با ما به زبانی کاملا روان و انسان‌گونه حرف بزند، احساساتمان را درک کند، برای انواع و اقسام مشکلاتمان چاره‌اندیشی کند و به کارهای روزمره‌یمان سروسامان دهد، فقط در حد همان سناریوی فیلم‌های علمی‌تخیلی باقی می‌ماند؛ اما حالا واقعیت حتی از گستره‌ی فیلم‌هایی مثل «Her» فراتر رفته است؛ هوش مصنوعی در آینده‌ی نزدیک می‌تواند به‌جای ما خرید آنلاین انجام دهد!

هفته‌ی گذشته یک میلیارد جست‌وجو در ChatGPT انجام شد و حالا OpenAI در حال راه‌اندازی ویژگی جدید «خرید اینترنتی» است که در به‌روزرسانی‌های آتی ارائه می‌شود. کاربران به‌زودی می‌توانند محصولات مورد نظرشان را از طریق این پلتفرم بخرند؛ آن هم به‌صورت شخصی‌سازی‌شده و مکالمه‌محور.

دکمه‌ها و قابلیت‌های خرید مبتنی بر هوش مصنوعی برای همه‌ی متقاضیان در دسترس خواهد بود: کاربران طرح پرو، پلاس، رایگان یا حتی افرادی که به اکانت خود لاگین نمی‌کنند (البته در کشورهایی که تحت پوشش خدمات این شرکت هستند.)

قابلیت خرید اینترنتی برای «همه» کاربران دردسترس خواهد بود

پس از انتشار این ویژگی، وقتی کاربران چت‌جی‌پی‌تی به دنبال پوشاک، لوازم آرایشی، لوازم‌خانگی یا محصولات الکترونیکی بگردند، پلتفرم توصیه‌هایی شخصی‌سازی‌شده به آن‌ها نشان می‌دهد که جزئیات بصری محصول، مقایسه قیمت میان خرده‌فروشان مختلف، بررسی‌های کاربران و لینک‌های مستقیم برای خرید از وب‌سایت‌های فروشنده را شامل می‌شود.

نکته‌ی مهم اینکه خریداران نمی‌توانند پرداخت را داخل پلتفرم چت‌چی‌پی‌تی انجام بدهند و در عوض به وبسایت فروشنده هدایت می‌شوند تا معامله را تمام کنند.

برخلاف موتورهای جستجوی سنتی یا شبکه‌های اجتماعی، نتایج محصولاتی که نشان داده می‌شود، توسط هوش مصنوعی انتخاب می‌شوند و ظاهراً تبلیغات رایج اینترنتی در آن‌ها جایی ندارند؛ موضوعی که می‌تواند برای کاربرانی که روزبه‌روز بیشتر به توصیه‌های آنلاین بدبین می‌شوند، جذاب باشد.

اوپن‌ای‌آی قصد دارد پس از ارزیابی نتایج اولیه، قابلیت خرید را به دسته‌بندی‌های بیشتری گسترش دهد.

پیشنهادهای خرید چت‌جی‌پی‌تی و گوگل با هم چه تفاوتی دارند؟

آدام فرای، مسئول بخش جست‌وجوی چت‌جی‌پی‌تی با پخش دموی اولیه ویژگی خرید به برخی نشریات نشان داد که چگونه این تجربه‌ی کاربری جدید می‌تواند به کسانی که در حال تحقیق درباره ‌ییک محصول هستند کمک کند تا مثلاً تصمیم بگیرند کدام دستگاه اسپرسوساز یا صندلی اداری را بخرند.

طبق توضیحات او، مجموعه‌ی محصولات پیشنهادی، براساس ترجیحات ذخیره‌شده کاربر در چت‌جی‌پی‌تی و همچنین بررسی‌هایی ارائه می‌شود که از سراسر اینترنت جمع‌آوری شده‌اند.

بسیاری از کاربران هنگام تحقیق در مورد خریدهای مهم خود از ChatGPT کمک می‌گیرند

فرای با اشاره به آمار صعودی جست‌وجوی وب کاربران در ChatGPT می‌گوید: «مردم از این ابزار برای تحقیق درباره طیف گسترده‌ای از دسته‌بندی‌های خرید استفاده می‌کنند.»

تجربه‌ی کاربری جدید خرید در چت‌جی‌پی‌تی شباهت‌های زیادی با فروشگاه‌های آنلاین ازجمله گوگل شاپینگ یا حتی پلتفرم‌های ایرانی مانند دیجی‌کالا یا ترب دارد. در این رابط کاربری، وقتی روی تصویر مثلاً یک صندلی اداری ارزان‌قیمت کلیک می‌کنید، چندین خرده‌فروش به همراه دکمه‌هایی برای تکمیل خرید در سمت راست صفحه لیست می‌شوند.

اما خرید از طریق ChatGPT با تجربه‌ی گوگل شاپینگ تفاوت بسیار مهمی دارد (لااقل در حال حاضر): نتایجی که کاربران در جست‌وجوهای OpenAI می‌بینند، ارتباطی با تبلیغات پولی ندارند و نتایجی کاملاً ارگانیک محسوب می‌شوند. فرای نیز تأکید می‌کند: «نتایج خرید چت‌جی‌پی‌تی آگهی بازاریابی یا اسپانسر شده نیست.»

برخی از محصولات پیشنهادی که در گوگل شاپینگ می‌بینید، به این دلیل ظاهر می‌شوند که فروشندگان بابت دیده‌شدن آن‌ها پول پرداخت کرده‌اند. اما این فقط یکی از مکانیزم‌هایی است که گوگل برای نمایش محصولات استفاده می‌کند.

وبسایت‌هایی که نقد و بررسی محصولات را منتشر می‌کنند، مدام محتوای خود را به‌روزرسانی می‌کنند تا الگوریتم پیچیده و ناشفاف گوگل را قانع کنند که محتوایشان حاوی نقدهای باکیفیت و تست‌شده توسط انسان‌های واقعی است. گوگل هم در نتایج جستجو به نقدهای اصیل و البته مدبرانه اولویت می‌دهد و وقتی کاربری درباره محصولی تحقیق می‌کند، آن‌ها را در رتبه‌های بالا می‌بیند.

رسیدن به صدر نتایج گوگل باعث می‌شود کاربران بیشتری از آن سایت خرید کنند و درنتیجه سایت درآمد قابل‌توجهی از طریق لینک‌های همکاری در فروش (affiliate) به دست آورد.

OpenAI می‌گوید محصولات پیشنهادی ChatGPT ارتباطی با تبلیغات پولی ندارند

حالا به نحوه کار ChatGPT می‌رسیم. اگر کاربری پرامپتی را برای خرید دستگاه اسپرسو یا صندلی‌های اداری تایپ کند، این پلتفرم چطور تصمیم می‌گیرد که چه محصولی را توصیه کند؟

پست های مرتبط

قانون‌گذار آمریکایی خواستار افزایش مالیات افراد پردرآمد شد

نیک لالوتا، نماینده‌ی جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که افزایش نرخ…

ترامپ: پارک تفریحی بعدی دیزنی «شگفت‌انگیز» خواهد بود

به گزارش بیزنس اینسایدر، دونالد ترامپ در جریان سفر خود به خاورمیانه،…

کاربر خلاق، مینی کامپیوتر اپل را به سیستمی قابل‌حمل تبدیل کرد

مک مینی M4 اپل به‌خودی‌خود دستگاهی جمع‌وجور و سبکی است، اما درصورتی‌که…