متغیرهای مختلفی از شرایط اقتصادی گرفته تا سبک زندگی روی میزان تقاضای خانوارها برای تهیه غذای بیرون تاثیرگذار است.
به گفته فردین یزدانی پژوهشگر آکادمی سامان، میزان تقاضای خانوارها برای غذای بیرون از منزل، تابعی از متغیرهای اقتصادی همچون وضعیت رشد اقتصادی و تورم، در کنار تحولات اجتماعی و تغییرات سبک زندگی است.
یزدانی با اشاره به اینکه سبک زندگی تاثیر مستقیمی بر میزان تقاضا دارد، میگوید: در شرایط اقتصادی کنونی و وضعیت جیب خانوارها، غذاهای ارزان قیمت و کم کیفیت توانستند که جایگاه و مشتریهای خاص خودشان را پیدا کنند. چون درآمد خانوارها اجازه تامین غذای با کیفیت و با قیمت بالا را نمیدهد.
در سالهای اخیر سهم خانوارها از بازار رستورانها کاهش پیدا کرده و آنطور که پژوهشگر آکادمی سامان میگوید تورم روی این وضعیت تاثیرگذار بوده، چرا که جریان تورمی مستمر در بازار حاکم بوده و این فضای تورمی باعث فشار بر سمت تقاضا شده و سمت تقاضا به خصوص تقاضای خانوارها را به شدت تضعیف کرده است.
یزدانی با یادآوری اینکه مشاهدات میدانی نشان میدهد که رستورانهای لوکس در سالهای اخیر افزایش پیدا کردهاند، توضیح میدهد: در مقابل تعداد رستورانهایی که غذای خیلی ارزان عرضه میکنند اما منابع دیگر تامین عرضه این نوع غذا افزایش پیدا کرده است؛ همچون عرضه غذاهای خانگی در خودروهای سواری.
بررسی وضعیت هزینه خانوارها برای خوردن غذا در بیرون از منزل نشان میدهد که حجم تقاضای خانوار در سالهای اخیر در مقایسه با میزان تورم رشدی نداشته و رقم هزینه خانوارها برای غذای بیرون از منزل از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۲ به ۳ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده که این رقم نشان میدهد که در این سال خانوارها به طور متوسط ماهانه ۲۵۰ هزار تومان برای خوردن غذای بیرون از خانه هزینه کردهاند.