صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : جزئیات برنامه مرکز مبادله در سال ۱۴۰۴؛‌ عرضه اوراق ارزی ایران در مسکو

جزئیات برنامه مرکز مبادله در سال ۱۴۰۴؛‌ عرضه اوراق ارزی ایران در مسکو

رئیس‌کل بانک مرکزی بر راه‌اندازی بازار ارز اشخاص، فروش امتیاز صادراتی و عرضه اوراق صکوک مرابحه ارزی در بورس‌های منطقه‌ای به‌ویژه بورس مسکو تأکید کرد.

به گزارش اکوایران، جلسه مجمع عمومی عادی سالانه مرکز مبادله ارز و طلای ایران برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ با حضور «محمدرضا فرزین» رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و کلیه سهام‌داران برگزار شد.

در این نشست، با استناد به گزارش حسابرس قانونی و عملکرد هیئت‌مدیره، صورت‌های مالی مرکز برای سال گذشته به تصویب و تنفیذ مجمع رسید و گزارش حسابرسی نیز با نظر مقبول ارزیابی شد.

رئیس‌کل بانک مرکزی در این جلسه ضمن تبیین وظایف مجمع و تشریح سیاست‌های آینده این مرکز، بر اجرای برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در چارچوب سیاست‌های ارزی و پولی بانک مرکزی تأکید کرد.

برنامه‌های کلیدی مرکز مبادله برای سال ۱۴۰۴

فرزین با اشاره به لزوم توسعه فعالیت‌های مرکز مبادله در سال پیش‌رو، بر اجرای چند محور کلیدی تأکید کرد:

توسعه سامانه ارز تجاری از شکل نقدی به بازار سلف، فوروارد و پیمان‌های آتی، در جهت افزایش تنوع ابزارهای ارزی؛

ایجاد بازار ارز اشخاص برای تقویت صادرات غیرنفتی و تسهیل عرضه ارز صادرکنندگان خرد از طریق طراحی امتیاز صادراتی و تفکیک سیاست ارزی از سیاست تجاری؛

راه‌اندازی بازار ارز خدمات به‌صورت غیرمتمرکز و در قالب زمان‌بندی مشخص، با هدف تأمین همه نیازهای ارزی خدماتی؛

ایجاد بازار اسکناس مسافرتی با تمرکز بر ارزهای کشورهای پرمقصد ایرانیان نظیر لیر ترکیه، روبل روسیه و ریال عربستان؛

توسعه تأمین مالی ارزی با استفاده از ابزارهایی چون صکوک مرابحه ارزی و انتشار اوراق بهادار در بورس‌های منطقه‌ای همچون بورس مسکو، همراه با رتبه‌بندی و پذیرش رسمی این اوراق.

گزارش عملکرد مرکز مبادله در سال ۱۴۰۳

در سال گذشته، مرکز مبادله با راه‌اندازی بازار ارز تجاری و استفاده از ابزارهای متنوع معاملاتی، نقش برجسته‌ای در بازار ارز و طلا ایفا کرد.

در این دوره، فرآیند معاملات ارز تجاری شامل سفارش‌گیری، جور‌سازی و تسویه، به‌طور کامل به این مرکز منتقل شد. در این مسیر، با مشارکت ۲۵ بانک عامل، بیش از ۷ میلیارد دلار ارز معامله شد.

همچنین در حوزه طلا، بیش از ۱۶ تن شمش طلا که از سوی صادرکنندگان برای رفع تعهدات ارزی وارد کشور شده بود، به مصرف‌کنندگان اصلی از جمله بنکداران و تولیدکنندگان مصنوعات طلا اختصاص یافت.

در بخش سکه، با بهره‌برداری از سامانه حراج بومی، بیش از ۸۳۳ هزار قطعه سکه در قالب حراج‌های رسمی مرکز به فروش رسید. افزون بر این، در قالب جلسات پیش‌فروش سکه، بیش از ۷۶۳ هزار قطعه سکه از سوی مردم خریداری شد.

مرکز مبادله ارز و طلای ایران، در سال گذشته به‌عنوان بازوی اجرایی سیاست‌های بانک مرکزی، نقش مؤثری در ثبات بازارهای ارز و طلا ایفا کرده و قصد دارد این مسیر را با رویکردی نوآورانه در سال ۱۴۰۴ ادامه دهد.

 

پست های مرتبط

بازارها و اقتصاد در کشاکش مذاکرات/ توافق؛ پایدار یا شکننده؟

جدیدترین نشست «گفت‌وشنود» برای دومین بار با موضوع «تاثیر مذاکرات ایران و…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

نه صفر، نه صد؛ راه‌حل میانه ترامپ و ویتکاف توافق با تهران را نجات می‌دهد؟

اکوایران: در هر ایستگاه از سفر ترامپ، رهبران عرب از او خواستند…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

خودروی وارداتی ارزان می‌شود

دبیر انجمن خودروسازان ایران در گفت و گو با اکوایران اعلام کرد…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴