خبرنگار «دنیایاقتصاد» از بندرعباس گزارش میدهد
دنیای اقتصاد – بندرعباس: خط احیای شماره یک آلومینیوم المهدی به مدار تولید بازگشت. حمید رجبپور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در مراسم راهاندازی مجدد دیگهای احیای خط ۱ شرکت گفت: با بروز نقص فنی در خط ۱ تولید این خط بهطور کامل از مدار خارج شد.
بلافاصله عملیات رفع عیب به صورت ۲۴ ساعته آغاز شد. همزمان با تیمهای جوشکاری، دو تیم دیگر از همکاران، آمادهسازی دیگها را آغاز کردند. بعد از آن جوشکاری باسبارهای انتقال جریان با ثبت یک رکورد جدید در زمانبندی بسیار کوتاه به پایان رسید و خط آماده برقدار شدن شد.
رجبپور با اشاره به اینکه پس از گذشت ۲۴ ساعت برای ایجاد ثبات، خط به ۱۷۵ کیلو آمپر جریان مورد نیاز ورود دیگهای احیا رسید و فرآیند ورود دیگها به مدار آغاز شد، افزود: اکنون شش دیگ وارد مدار شده است و از دو دیگ مذاب برداشت شده است. با توجه به نیاز به بالانس شبکه برق، امکان ورود یکباره تمام دیگها به مدار وجود ندارد، از این رو طبق برنامهریزی، روزانه بین دو تا چهار دیگ وارد مدار خواهند شد و طی یک ماه آینده، خط تولید بهطور کامل احیا خواهد شد. مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی اظهار کرد: با توجه به برنامه تولید ۱۷۰ هزار تن آلومینیوم در سال جاری و افتتاح فاز دوم نیروگاه گازی مجموعه در پایان اردیبهشت، پیشبینی میکنیم که کمبود تولید ناشی از توقف تولید، تا مهرماه سال جاری جبران شود. وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با توجه به ظرفیت تولید برق داخلی مجموعه با مشکل کمبود انرژی مواجه نیستیم و روند تولید به سرعت به شرایط مطلوب بازخواهد گشت.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در ادامه به موضوع نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی اشاره کرد و گفت: تا خرداد، ظرفیت بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی به۳۶۶ مگاوات خواهد رسید که شامل دو واحد گازی با ظرفیت هرکدام ۱۸۳ مگاوات است. وی افزود: سال گذشته توانستیم واحد اول گازی را وارد مدار کنیم و اکنون واحد دوم گازی را با رکوردی کمسابقه در تاریخ نیروگاهی کشور وارد مدار میکنیم. مدیرعامل المهدی افزود: با تکمیل هر سه فاز نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی صنایع دیگر نیز از این توسعه بهرهمند خواهند شد. اما یکی از مشکلات اساسی که با آن مواجه هستیم، تعرفه نرخ گاز است. هزینه گاز مورد محاسبه برای نیروگاه المهدی بدون در نظر گرفتن تعرفه نیروگاهی رقم بسیار بالایی است، بهطوری که در صورت ادامه این روند، هزینههای اضافی ما تا پایان سال به حدود ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که این میزان هزینه گاز رقم بزرگی محسوب میشود، تقریبا ۳۵ درصد رقم فروش ما تنها صرف هزینه گاز خواهد شد. این موضوع تاثیر مستقیم بر اشتغال و سرمایهگذاری دارد و نگرانیهایی در بخش تولید و توسعه ایجاد کرده است. رجبپور با اشاره به نقش حیاتی نیروگاه برای سایر صنایع اظهار کرد: صنایع زیادی منتظر هستند ببینند مشکل نیروگاه المهدی چگونه حل میشود. اگر این مشکل حل نشود، سرمایهگذاریهای بزرگی مانند ۲۳۵ میلیون دلار که بخشی انجام شده و بخشی برنامهریزی برای انجام است، با مشکل مواجه خواهد شد. مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در پایان اظهار امیدواری کرد: با هماهنگیهای انجامشده و حمایت مسوولان استانی مشکل تعرفه گاز که با نرخ آزاد محاسبه میشود برطرف شود و فرصتهای سرمایهگذاری از دست نرود.