اکوایران: رسانههای رژیم صهیونیستی از نگرانی و خشم مقامات تلآویو نسبت به روند گفتوگوهای جاری میان آمریکا و ایران خبر دادند و تأکید کردند که اسرائیل از جزئیات مذاکرات مطلع نیست.
به گزارش اکوایران، شبکه المیادین به نقل از شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی گزارش داد: تنها اطلاعات کلی و سطحی از مذاکرات آمریکا با ایران در اختیار ما قرار میگیرد و این موضوع باعث نگرانی جدی در میان مقامات اسرائیلی شده است.
چالش اسرائیل با یک بحران
این رسانه صهیونیستی همچنین افزود: اسرائیل با یک بحران واقعی روبه روست، چراکه آمریکاییها نهتنها به توصیهها و خواستههای ما بیتوجهاند، بلکه بهسختی ما را در جریان جزئیات مذاکرات قرار میدهند.
در ادامه این گزارش، ضمن اذعان به ناتوانی تلآویو برای اقدام نظامی علیه ایران، آمده است: اسرائیل بدون داشتن مشروعیت بینالمللی و پشتیبانی مستقیم از سوی ایالات متحده، هیچگونه امکان واقعی برای حمله به ایران ندارد.
به نوشته ایرنا، تاکنون چهار دور مذاکرات غیرمستقیم میان تهران – واشنگتن برگزار شده است. دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار شد.
به گزارش اکوایران، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا، در مصاحبهای با شبکه فاکس نیوز که در حاشیه سفرش به ترکیه انجام شد، مدعی شد: مذاکرات جاری میان واشنگتن و تهران بر محور محدودسازی غنیسازی اورانیوم متمرکز است و اکنون به لحظهای تعیینکننده رسیده است.
او در ادامه با طرح ادعایی تکراری، گفت: ایران در آستانه دستیابی به سلاح هستهای قرار دارد و اگر ارادهای برای این کار وجود داشته باشد، میتواند در مدتزمانی کوتاه اورانیوم غنیشده ۶۰ درصد را به سطح تسلیحاتی ۹۰ درصد برساند. به باور او، این مسأله تهدیدی فوری و جدی به شمار میرود.
روبیو همچنین اظهار داشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تمایل دارد که ایران کشوری پیشرفته، صلحآمیز و موفق باشد.
وزنامه «جروزالم پست» پنجشنبه به نقل از چند مقام رژیم صهیونیستی گزارش داد که توافق احتمالی بین ایران و آمریکا از نگاه اسرائیل نگرانیهایی ایجاد کرده است.
به گزارش ایسنا، این روزنامه نوشت که موضع اسرائیل این است که ایالات متحده باید در هر توافقی بر اجرای «مدل لیبی» تاکید کند؛ یعنی همانطور که در لیبی تمام تأسیسات غنیسازی اورانیوم بهطور کامل تعطیل شد، چنین اقدامی در ایران نیز صورت گیرد.