سخنگوی وزارت امور خارجه در آخرین اظهارنظر خود درباره ادامه مذاکرات با آمریکا و با اشاره به رایزنیها انجام شده در مجمع گفتوگوی تهران با نمایندگان کشورهای مانند قطر و عمان تاکید کرد که فکر میکنم هیچ نظر متفاوت یا معارضی وجود نداشت و همه کشورها مصمم هستند که به روندهای مذاکراتی که در حال حاضر در جریان است، کمک کنند.
به گزارش اکوایران، اسماعیل بقایی در رابطه با ارزیابی خود از مجمع گفتوگوی تهران ۲۰۲۵ و نقش آن در پیشبرد اهداف دیپلماتیک و سیاست خارجی ایران تصریح کرد: مجمع گفتوگوی تهران یکی از مهمترین سکوهای دیپلماسی اندیشکدهای و غیررسمی ایران و فرصتی مغتنم برای همفکری و تبادل نظر بین فعالان عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی، همچنین مقامات رسمی کشور، وزرای امور خارجه و افرادی است که در تصمیمگیریهای مرتبط با دیپلماسی و سیاست خارجی در کشورهای خود تأثیرگذار هستند.
او تاکید کرد که بنابراین، برگزاری چنین نشستهایی فینفسه نشانگر جدیت جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو و تعامل با کشورهای همسایه، کشورهای منطقه و کل دنیا خواهد بود و چنین معنایی توسط طرفهای خارجی مستفاد خواهد شد.
او در گفتوگو با ایلنا، افزود: نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، داشتن منطقه قوی است که ما همیشه بر آن تأکید کردیم و لازمه منطقه قوی، این است که کشورهایی که در آن منطقه در کنار هم برای قرنها بودهاند و برای همیشه نیز خواهند بود، در مورد سازوکارهای حفظ ثبات و امنیت به تفاهم برسند. از این جهت، چنین نشستهایی میتواند زمینهساز تفاهم بیشتر بین کشورهای منطقه با هدف رسیدن به یک منطقه قوی و امنیت درونزا باشد، بهطوریکه کشورهای منطقه بتوانند به یکدیگر اعتماد کنند و این اعتماد خود زمینه و لازمه رفاه اقتصادی برای مردم منطقه و جلوگیری از مداخلات مخرب خارجی باشد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در رابطه با نگاه مهمانان مجمع گفتوگوی تهران در خصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، عنوان کرد: از همه کشورهای منطقه در این نشست شرکت داشتند یعنی از هر شش کشور حوزه خلیج فارس در سطوح مختلف مشارکت داشتند. از عمان و قطر در سطح وزیر شرکت کردند و سایر کشورها هم در سطح خوبی مشارکت داشتند. در بین کشورهای منطقه درباره اهمیت گفتوگو و تعامل برای اطمینان از حفظ ثبات و امنیت در منطقه اجماع نظر وجود دارد. از این جهت، فکر میکنم هیچ نظر متفاوت یا معارضی وجود نداشت و همه کشورها مصمم هستند که به روندهای مذاکراتی که در حال حاضر در جریان است، کمک کنند.
او افزود: علاوه بر این، برای همه روشن است که آنچه جمهوری اسلامی ایران به عنوان مواضع اصولی خود مطرح کرده و بر آن پافشاری میکند، مواضع منطبق با حقوق بینالملل و نیازهای ایران است. بنابراین، انتظار میرود که همه طرفهای ذیربط کمک کنند تا به یک تفاهم معقول و منطقی و مبتنی بر حقوق بینالمللی دست یابیم.