بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، مقدار گوشت قرمز عرضهشده در کشتارگاههای رسمی کشور طی فروردین ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد افزایش یافته است.
به گزارش اکوایران، بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در فروردین امسال با ماه مشابه سال ۱۴۰۳ نشاندهنده افزایش ۱۸ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است.
بر اساس نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاههای رسمی کشور در ماه فروردین ۱۴۰۴، وزن گوشت قرمز عرضهشده انواع دامهای ذبحشده در کشتارگاههای رسمی کشور در فروردین امسال جمعاً ۳۴ هزار و ۷۵۴ تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
طبق نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با ۲۰ هزار و ۸۳۳ تن، ۵۹.۹۴ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص داده است.
همچنین گوشت گوسفند و بره با ۱۱ هزار و ۲۳۹ تن، بز و بزغاله با ۱۷۸۷ تن و سایر انواع دام با ۸۰۵ تن، به بهترتیب ۳۲٫۶ درصد، ۵٫۱۴ درصد و ۲٫۳ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در فروردین ۱۴۰۴ با ماه مشابه سال ۱۴۰۳ نشاندهنده افزایش ۱۸ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار تولید گوشت در ماه مذکور نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۳ برای گوسفند و بره ۱۱ درصد افزایش، بز و بزغاله تغییر اندک، برای گاو و گوساله ۲۴ درصد، برای گاومیش و بچهگاومیش ۳۳ درصد افزایش و برای شتر و بچهشتر ۲۰ درصد کاهش داشته است.
بنا به گزارش ایسنا، همچنین بررسیها حاکی از آن است که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به ماه قبل (اسفند ۱۴۰۳) در حدود ۱۶ درصد کاهش داشته است.
بررسی نتایج حاصل از سایر طرحهای آمارگیری در زیربخش دام نشان میدهد که بخشی از کشتار دام، بهویژه دام سبک، در خارج از کشتارگاههای رسمی انجام میشود، که آمار مربوط به این نوع کشتار در این طرح لحاظ نشده است.
هفته گذشته، مهدی بختیاریزاده، مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار تهران اعلام کرد که عرضه گوشت یارانهای بهطور کامل متوقف خواهد شد. طی حدود 2 سال گذشته، دولت گوشت یارانهای را با نرخ ۳۰۰ هزار تومان -تقریباً یکسوم قیمت بازار- از طریق میادین میوهوترهبار شهرداری و برخی فروشگاههای زنجیرهای در اختیار مردم قرار میداد. اما اخیراً گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی حذف شده است.
با این حال، بختیاریزاده میگوید تا زمان اجرای کامل مصوبه جدید، گوشتهایی که با ارز ترجیحی خریداری شدهاند همچنان توزیع میشوند؛ اما این روند نیز دیری نخواهد پایید و بهزودی گوشت یارانهای از میادین جمع خواهد شد. از آن پس، شهروندان میتوانند گوشت داخلی را بدون واسطه و با قیمتی در حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان تهیه کنند.
در چنین شرایطی، بازاری که نیاز مصرفی و صنعتی آن به گوشت قرمز حدود ۱.۱ میلیون تن در سال برآورد میشود، ناگزیر باید به تولید داخلی تکیه کند. پرسش اینجاست: حذف واردات چه اثری بر قیمت گوشت خواهد داشت و در غیاب آن، چه سناریوهایی برای بازار قابل تصور است؟