دهمین اجلاس گروه کاری مقامات عالیرتبه در مورد مسائل دریای خزر با حضور نمایندگان ویژه پنج کشور ساحلی دریای خزر در مسکو برگزار شد.
به گزارش اکوایران، به نقل از سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه، هیأتی از کشورمان به ریاست علیرضا جهانگیری، دستیار وزیر امور خارجه در امور دریای خزر، در نشست سهروزه گروه کاری مقامات عالیرتبه درباره مسائل دریای خزر شرکت کرد.
این اجلاس که از روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در شهر مسکو آغاز شد و تا چهارشنبه ادامه داشت، به بررسی طیفی از موضوعات مرتبط با دریای خزر پرداخت. از جمله مباحث مطرحشده میتوان به نحوه ترسیم خطوط مبدا، چالشهای زیستمحیطی، مسائل اقتصادی، کاهش سطح آب دریا، روند تشکیل دبیرخانه کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر، و نیز هماهنگی برای برگزاری نشستهای پنججانبه آینده در راستای تقویت همکاریهای منطقهای اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، یازدهمین نشست گروه کاری مقامات عالیرتبه درباره دریای خزر قرار است در عشقآباد، پایتخت ترکمنستان، برگزار شود.
مروری بر اجلاس خزر و سطوح آن
دریای خزر با محیطی به طول ۶۵۰۰ کیلومتر و منابع انرژی گسترده، کشفشده و کشفنشده، یکی از مهمترین محورهای گفتوگو، همکاری و در برخی موارد، اختلاف میان پنج کشور ساحلی یعنی جمهوری اسلامی ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان به شمار میرود.
نخستین دور مذاکرات رسمی میان این کشورها در سال ۱۳۸۱ با حضور سران پنجگانه در عشقآباد، پایتخت ترکمنستان برگزار شد. از آن زمان تاکنون، رایزنیها و تعاملات در قالب ساختارهای مختلف ادامه یافته است.
با این حال، همکاریهای کشورهای ساحلی خزر صرفاً به سطح سران محدود نبوده و در سطوح مختلفی از جمله معاونان اول رؤسای جمهور، وزرای امور خارجه، نمایندگان ویژه و هیأتهای اقتصادی نیز برگزار میشود.