صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : آخرین جزئیات درباره صدور ویزا برای زائران ایرانی از سوی عربستان

آخرین جزئیات درباره صدور ویزا برای زائران ایرانی از سوی عربستان

اکوایران: اعزام زائران ایرانی به حج تمتع با چالش مواجه شده و برخی از زائران به دلیل عدم صدور ویزا از سوی عربستان نتوانسته‌اند سفر کنند.

به گزارش اکوایران، اعزام زائران ایرانی به حج تمتع آغاز شده اما سعودی‌ها برای برخی از زائران ویزا صادر نکرده‌اند.

یک پرواز ۲۴۰ نفره از مشهد صبح امروز با ۸۰ صندلی خالی به مدینه رفت. علی مرادی، یکی از مدیران کاروان‌های حج در خصوص خالی بودن یک سوم پرواز حج با هوایپمایی سعودی (ناس‌ایر) می‌گوید که «برخی از زائران ویزا نداشتند».

به گزارش فارس، از ۵ روز قبل اعزام زائران حج آغاز شده است و تاکنون کم‌تر از ۱۴ درصد زائران (۱۰ هزار نفر از سهمیه ۸۵ هزار نفری ایران) به سرزمین وحی مشرف شده‌اند. اعزام‌ها تا دهم خرداد برنامه‌ریزی شده است.

صبح امروز -۲۰ اردیبهشت- حجت‌الاسلام عبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه به همراه علیرضا بیات، رئیس سازمان حج به عربستان رفت. گفته می‌شود که چون بخشی از پول حج ایران به‌حساب عربستان واریز نشده، ویزاها دچار مشکل شده است.

باوجود اینکه بیش از یک میلیون ایرانی بیش از ۱۸ سال در نوبت اعزام حج هستند، عربستان سهمیه مازاد به ایران نداده و آن را بین برخی از کشورها توزیع می‌کند.

رحمن اسعد، معاون اجرایی خدمات حج عربستان می‌گوید که سهمیه محدود است و باید زیرساخت لازم را برای حضور تعداد بیشتر زائران داشته باشیم.در مقابل معاون یکی از کاروان‌های کشورمان حسن غیبی می‌گوید که اگر سهمیه محدود است چطور سال قبل ۲۰ هزار سهمیه اضافه به اندونزی و امسال هم ۱۰ هزار سهمیه بیشتر به پاکستان داده شده است.

کارشناسان می‌گویند که در سازمان همکاری‌های اسلامی باید درباره سهمیه مازاد چاره‌اندیشی شود و با سازوکار مناسب، این سهمیه به‌طور دقیق و عادلانه و البته روندی شفاف به کشورهای متقاضی اختصاص یابد.

کارمزد 5 درصدی خرید ارز حجاج

از دوشنبه هفته گذشته -۱۵ اردیبهشت- اولین کاروان حجاج ایرانی، عازم سرزمین وحی شد و امسال تامین ارز مورد نیاز حجاج بر عهده بانک ملی ایران است و طبق دستورالعمل بانک مرکزی، میزان ارز اختصاصی به زائران به ازای هر زائر بالای پنج سال، مبلغ ۵۰۰ یورو است و پرداخت ارز صرفا به زائرانی که اطلاعات آنها مورد تایید سازمان حج و زیارت باشد، صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، دریافت ارز برای فرایند حج تمتع، در سهیمه ارز مسافرتی هر ساله مسافران تداخلی ایجاد نمی‌کند و به عبارتی، سهمیه ارز حج تمتع از سهیمه سالانه مسافرتی جداست.

با این حال، طبق برخی شنیده‌ها و گزارش‌ها از زائرانی که به خانه خدا مشرف شده‌اند، در برخی موارد مشاهده شده که ارز تخصیص یافته به حجاج اسکناس ۵۰۰ یورویی بوده که در کشور عربستان مشکلاتی در فرایند تبدیل آن به ریال عربستان ایجاد شده است.

بر این اساس روابط عمومی بانک ملی ایران در رابطه با تخصیص اسکناس ۵۰۰ یورویی به برخی از حجاج گفت: تعداد اسکناس ۵۰۰ یورویی اختصاص یافته به حجاج در حجم بالایی نیست و با توجه به اینکه سبد ارزی متفاوت است، طبیعتا به برخی از زائران اسکناس ۵۰۰ یورویی تعلق می‌گیرد، اما در مجموع اکثر اسکناس‌های تعلق گرفته به حجاج ۵۰ یورویی و ۱۰۰ یورویی است.  

کارمز خرید ارز برای حجاج چه قدر است؟

به گزارش ایسنا، همچنین بانک ملی در رابطه با میزان و نرخ کارمزد خرید ارز توسط حجاج و اینکه برخی از حجاج در تماس با این خبرگزاری نسبت به اینکه کارمزد بالاتری از آنها اخذ شده گله‌مند بودند گفت که ارز اختصاص یافته به حجاج برای حج امسال، مبلع ۵۰۰ یورو و با نرخ اسکناس ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران است و کارمزد خرید آن در مجموع پنج درصد (۵%) است. بنابراین از متقاضیان این ارز باید بر اساس میزان تعیین شده کارمزد اخذ شود که در صورت دریافت بیش از درصد تعیین شده، تخلف محسوب می‌شود

پست های مرتبط

بحران سیب‌زمینی و افزایش سردرد تورمی پوتین

اکوایران: روسیه در میان بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان سیب‌زمینی در جهان قرار دارد و…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

حذف رستوران‌ طبقه متوسط از بازار

متغیرهای مختلفی از شرایط اقتصادی گرفته تا سبک زندگی روی میزان تقاضای…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به چالش عدم تفکیک صحیح وظایف…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴