چین، بهعنوان بزرگترین مصرفکنندهی زغالسنگ در جهان، اکنون به دنبال راهکارهایی پاکتر و هوشمندانهتر برای استخراج این منبع انرژی است. در قلب مغولستان داخلی چین، ناوگانی پیشرفته شامل ۱۰۰ کامیون برقی بدون راننده فعالیت خود را آغاز کرده تا فرآیند استخراج زغالسنگ را ایمنتر و کارآمدتر سازد. این کامیونها با استفاده از فناوری 5G-A و هوش مصنوعی، بهصورت هماهنگ عمل میکنند تا صنعت زغالسنگ چین را به سطح جدیدی از بهرهوری و ایمنی برسانند.
با وجود آسیبهای زیستمحیطی شناختهشدهی زغالسنگ، این ماده هنوز در بسیاری از نقاط جهان کاربردهای گستردهای دارد. بر اساس گزارش انردیتا، رشد مصرف جهانی زغالسنگ از حدود ۶ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۲٫۲ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
بااینحال، در بازهی زمانی مشابه، مصرف زغالسنگ در چین، هند و ویتنام به ترتیب با نرخ رشد ۶٫۹، ۹٫۹ و ۲۵ درصد، افزایش یافته است. هند و چین، حدود ۷۱ درصد از مصرف جهانی زغالسنگ را به خود اختصاص دادهاند و چین، ظرفیت استخراج جدیدی برابر با ۱٬۲۸۰ میلیون تن در سال را توسعه میدهد که تقریباً نیمی از ظرفیت برنامهریزیشده در جهان برای استخراج زغالسنگ محسوب میشود.
بیشتر بخوانید
در چنین شرایطی، طبیعی است که چین بهدنبال روشهایی ایمنتر، پاکتر و کارآمدتر برای استخراج زغالسنگ باشد.
بهگزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، ناوگان هواننگ رویچی، گروهی متشکل از ۱۰۰ کامیون برقی بدون راننده است که بهتازگی در معدن روباز ییمین در مغولستان داخلی، آغاز به کار کرده است. این ناوگان توسط گروه هواننگ، یکی از بزرگترین شرکتهای انرژی چین، به کار گرفته شده است.
سیستم هوش مصنوعی مدیریت ناوگان توسط شرکت هوآوی تأمین شده است
هر کامیون از توانایی حمل حدود ۹۰ تن زغالسنگ برخوردار است و میتواند در دمای منفی ۴۰ درجه سانتیگراد فعالیت کند؛ دمایی که در مغولستان داخلی نادر است اما بیسابقه نیست. هماهنگی میان این کامیونها از طریق شبکه موبایل پیشرفته 5G-A برقرار میشود. فناوری 5G-A، سرعت بسیار بالای انتقال داده و تأخیر کم را ارائه میدهد که در این پروژه، با سرعت آپلود ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه و تأخیر ۲۰ میلیثانیه، نمایان شده است. سیستم هوش مصنوعی مدیریت ناوگان، به نام سرویس ابری رانندگی خودکار وسایل نقلیه تجاری، توسط شرکت هوآوی تأمین شده است.
هوآوی در بیانیهای اعلام کرده است: «هواننگ رویچی نخستین کامیون استخراج خودران چین است که بدون کابین راننده طراحی شده و ایمنی کارکنان را در اولویت قرار میدهد. این خودروها، افراد را از خطرات ناشی از تجهیزات و شرایط محیطی سخت محافظت میکنند و خطرات را به شکل چشمگیری کاهش میدهند.» همچنین، هوآوی تاکید میکند که مدیریت ایمنی و بهرهوری در شرایط دشوار، مانند سرمای شدید، باران سنگین، برف و گردوغبار، نیازمند پردازش سریع دادهها و همکاری دقیق بین سیستمها است.
لی شوژوئه، رئیس شرکت هواننگ منگدونگ، میگوید: «در حال حاضر، کامیونهای هواننگ رویچی بزرگترین ناوگان برقی خودران استخراج در جهان هستند که بهصورت یکجا، به بهرهبرداری رسیدهاند. این پروژه نماد پیشرفت چین در نوسازی و دیجیتالیسازی صنایع سنتی است.»
نمایندگان گروه هواننگ نیز اعلام کردهاند که ناوگان جدید، بزرگترین استقرار یکبارهی کامیونهای استخراج برقی خودران در جهان است و میتواند بهرهوری معدن را تا ۲۰ درصد افزایش دهد. همچنین، پروژهی هواننگ رویچی اولین معدن روبازی است که با فناوری 5G-A فعال شده است. این سیستم قرار است در آینده، از ناوگانی متشکل از ۳۰۰ معدنچی رباتیک پشتیبانی کند که بهتدریج، به بهرهبرداری خواهند رسید.