کامران پولادی، عضو هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در سفر به اندونزی برای شرکت در نوزدهمین کنفرانس بینالمجالس کشورهای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی تسنیم، با اشاره به ظرفیتهای موجود در روابط ایران و اندونزی، بر لزوم گسترش تعاملات فرهنگی، اقتصادی و گردشگری ما بین دو کشور تاکید کرد.
وی با اشاره به اشتراکات تمدنی، فرهنگی و مذهبی میان ایران و اندونزی گفت: جمهوری اسلامی ایران و اندونزی، هر دو از تمدنها و فرهنگهای کهن برخوردارند و این سابقه دیرینه میتواند زمینهساز توسعه ارتباطات در بخشهای مختلف، بهویژه در حوزههای سیاسی، اقتصادی و گردشگری باشد.
پولادی افزود: ایران علاوه بر برخورداری از مواهب طبیعی و خدادادی فراوان، دارای میراث تاریخی و آثار باستانی غنی، و همچنین شخصیتهای علمی، فلسفی و ادبی برجستهای همچون حافظ، سعدی، فردوسی و دیگر بزرگان است. این ظرفیتها میتواند همانند نمونههای موفق در دیگر کشورها، همچون جذب گردشگران علاقهمند به مولوی در ترکیه، برای جذب گردشگران خارجی بهویژه از کشورهای مسلماننشین، مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی یکی از ظرفیتهای ویژه فرهنگی ایران را وجود آرامگاه امام محمد غزالی در طوس مشهد مقدس دانست و گفت: امام محمد غزالی شخصیت بسیار مورد احترام در میان مسلمانان اندونزی است و اگر بتوانیم امکانات لازم برای زیارت و حضور گردشگران را در محل آرامگاه ایشان فراهم کنیم، میتوانیم سالانه بین 7 تا 10 میلیون گردشگر از کشورهای جنوب شرق آسیا بهویژه اندونزی جذب کنیم. این فرصت مغفولمانده میتواند به یکی از پایههای مهم دیپلماسی فرهنگی ایران تبدیل شود.
عضو هیئت پارلمانی ایران در سفر به اندونزی در ادامه، با اشاره به وضعیت کنونی روابط اقتصادی دو کشور اظهار داشت: با وجود ظرفیتهای بزرگ اقتصادی در هر دو کشور، مراودات اقتصادی میان ایران و اندونزی در تراز مناسبی قرار ندارد و سطح آن بسیار پایین است. به نظر میرسد که فعالسازی رایزنان اقتصادی در دو کشور میتواند نقش مهمی در ارتقاء کمی و کیفی این روابط ایفا کند.
پولادی درباره حوزههای دارای ظرفیت همکاری اقتصادی میان ایران و اندونزی گفت: با توجه به مشکلات کمآبی در ایران و از سوی دیگر، شرایط آبوهوایی مناسب و منابع آبی فراوان در اندونزی، یکی از زمینههای مهم همکاری میتواند موضوع کشت فراسرزمینی باشد. کشورهای دیگر نیز از این فرصت استفاده کردهاند. برای مثال، کشور ژاپن به دلیل ارزان بودن نیروی کار در اندونزی، بخشی از صنعت خودروسازی خود را به آنجا منتقل کرده است.
وی ادامه داد: ما نیز میتوانیم با بهرهگیری از نیروی انسانی ارزان، منابع آبی مناسب و شرایط اقلیمی این کشور، بخشی از تولیدات کشاورزی خود را در اندونزی انجام دهیم. این اقدام میتواند هم در تأمین امنیت غذایی کشور مؤثر باشد و هم روابط اقتصادی دوجانبه را به شکل معناداری تقویت کند.
انتهای پیام/