اکوایران: کاندیدای ریاستجمهوری کرهجنوبی میگوید، آماده بحث درباره هزینه استقرار نیروهای آمریکایی در شبهجزیره کره است.
به گزارش اکوایران، «کیم مونسو» کاندیدای محافظهکار ریاستجمهوری کرهجنوبی امروز -دوشنبه- اعلام کرد که مایل است درباره تقسیم بیشتر هزینه استقرار نیروهای نظامی آمریکا در کشورش مذاکره کند؛ موضوعی که «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا سالهاست خواستار آن بوده است.
ترامپ نشان داده که میخواهد هزینه استقرار دهها هزار نیروی آمریکایی در کرهجنوبی و ژاپن را بخشی از مذاکرات مربوط به تعرفههای وارداتی قرار دهد که دولت او علیه بسیاری از کشورها از جمله متحدان آسیایی اعلام کرده است.
کرهجنوبی و ایالات متحده در آخرین توافق خود در ماه اکتبر، بر سر برنامهای پنج ساله توافق کردند که طی آن سهم کرهجنوبی از هزینه نگهداری ارتش آمریکا ۸.۳ درصد افزایش یافته و به ۱.۵۲ تریلیون وون (معادل ۱.۰۹ میلیارد دلار) رسیده است.
حدود ۲۸۵۰۰ نیروی آمریکایی در کرهجنوبی مستقر هستند تا مثلا بهعنوان بخشی از تلاشها برای آنچه بازدارندگی در برابر کرهشمالیِ مسلح به سلاح هستهای خوانده میشود، عمل کنند.
کرهجنوبی از اوایل دهه ۱۹۹۰ شروع به پرداخت بخشی از هزینههای استقرار نیروهای آمریکایی کرد؛ هزینههایی که صرف حقوق نیروی کار محلی، ساخت تأسیسات نظامی و دیگر پشتیبانیهای لجستیکی میشود.
کیم مونسو در دیدار با اتاق بازرگانی آمریکا در کره گفت: «مردم نگران میشوند وقتی رئیسجمهور ترامپ میگوید بیایید سهم کرهجنوبی در هزینه نیروهای آمریکایی را افزایش دهیم و من معتقدم میتوانیم این سهم را تا حدی افزایش دهیم.»
به گزارش رویترز، او افزود که حفظ حضور مؤثر ارتش آمریکا در کرهجنوبی باید بیشتر دغدغه خود کرهجنوبی باشد.
کیم، نامزد حزب محافظهکار «قدرت مردم» برای انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری در سوم ژوئن است؛ انتخاباتی که پس از برکناری «یون سوک یول» بهدلیل تلاش ناموفق برای اعلام حکومت نظامی برگزار میشود.
به نقل از ایسنا، این در حالیست که مقامهای کرهجنوبی اعلام کردهاند که برنامه تقسیم هزینهها قابل بازبینی نیست و نباید بخشی از مذاکرات جاری درباره ادعای ترامپ مبنی بر عدم توازن تجاری منصفانه و اعمال تعرفههای متقابل بر صادرات کرهجنوبی باشد.
به گزارش اکوایران، بر اساس اعلامیه شبکه دولتی چین (CCTV)، ژاپن، کره جنوبی و چین توافق کردند که بهصورت مشترک به تعرفههای آمریکا واکنش نشان دهند.
به نوشته رویترز، این موضع پس از آن مطرح شد که سه کشور روز یکشنبه اولین گفتوگوی اقتصادی خود در پنج سال گذشته را برگزار کردند. در حالی که این سه قدرت صادرکننده آسیایی برای واکنش به تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، آماده میشوند، این نشست با هدف تسهیل تجارت منطقهای برگزار شد.
بر اساس گزارش یویوان تانتیان، یک حساب کاربری در ویبو که به تلویزیون دولتی چین وابسته است، ژاپن و کره جنوبی به دنبال واردات مواد اولیه نیمهرساناها از چین هستند، در حالی که چین نیز علاقهمند به خرید محصولات تراشه از ژاپن و کره جنوبی است.