صفحه اصلی > اخبار سیاسی : چالش بین مهاجرت و ماندن/ وقتی مسیر جذب هیئت علمی قفل می‌شود

چالش بین مهاجرت و ماندن/ وقتی مسیر جذب هیئت علمی قفل می‌شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، وجود فارغ‌التحصیلان دکتری که ظرفیت پژوهشی و حتی تدریس و تربیت نیروی انسانی متخصص را در اختیار دارند، می‌تواند پتانسیل بزرگی برای تأمین اعضای هیئت علمی مورد نیاز کشور باشد. جمعی از قبول‌شدگان فراخوان هیئت علمی دانشگاه‌های کشور که پس از گذر از مراحل سخت مصاحبه‌های علمی و عمومی و پذیرش نهایی در فراخوان جذب طبق قوانین استخدامی، پس از ابلاغ رأی و عدم صدور کد استخدامی و عدم دریافت حکم داخلی و عدم دریافت هیچ حقوقی در دانشگاه‌ها در حال تدریس هستند، اما عدم رفع مشکل صدور کد استخدامی باعث ایجاد رنج‌هایی گردیده است. 

موضوع معطلی برای دریافت کد استخدامی از اصلی‌ترین مشکلات پذیرفته‌شدگان آزمون‌های هیئت علمی سال‌های اخیر محسوب می‌شود که جمعیتی نزدیک به هزار نفر را در بر می‌گیرد. این تعداد مربوط به متقاضیانی است که از فراخوان‌های سال‌های 1399 تا 1401 با موفقیت عبور کرده‌اند؛ اما به دلیل عدم صدور کد استخدامی عملاً امکان تثبیت موقعیت شغلی خود را ندارند. 

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص مشکل این روزهای خود به خبرگزاری تسنیم می‌گوید: بنده در فراخوان جذب آبان 1401 در دانشگاه شهید چمران اهواز شرکت نموده‌ام و پس از گذر از مراحل دشوار و طولانی از جمله تحقیقات محلی، استعلامات گزینش و سایر فرایندهای قانونی، نهایتاً حکم اولیه جذب اینجانب در آبان ماه 1403 صادر گردید. با وجود گذشت بیش از دو سال از ثبت‌نام اولیه‌ام، متأسفانه تاکنون هیچ‌گونه ردیف بودجه‌ای برای نهایی‌سازی حکم اینجانب اختصاص داده نشده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که بسیاری از همکاران جذب‌شده در فراخوان‌های سال‌های مشابه و حتی سال 1402، فرایند جذب آنان در مدت‌زمانی کوتاه، نهایتاً شش ماهه به پایان رسیده و اقدامات نهایی و صادر شدن حکم رسمی آنان انجام شده است.  

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: متأسفانه، علیرغم رزومه‌ علمی برجسته اینجانب که شامل رتبه اول آزمون دکتری سازمان سنجش، نگارش 18 مقاله علمی (10 مورد بین‌المللی)، ترجمه سه کتاب (یکی از آن‌ها برگزیده کتاب سال)، کسب رتبه اول جشنواره فرهنگی-هنری سرو سرخ و دیگر دستاوردها می‌باشد، روند اداری پیچیده و عدم صدور حکم قطعی باعث توقف کلیه فعالیت‌های علمی اینجانب از آبان 1401 تا به امروز (اردیبهشت 1404) شده است.  

وی همچنین یادآور شد: فضای حمایتی پژوهشی دانشگاه نیز طی این مدت، به دلیل عدم صدور حکم رسمی، برای اینجانب محدود شده و هیچ‌گونه امکان شرکت در طرح‌های پژوهشی یا استفاده از سامانه‌های مرتبط وجود ندارد. این مسائل باعث شده است که تلاش‌های علمی اینجانب طی حدود سه سال اخیر کاملاً متوقف گردد.  

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: من در شرایطی ماندم که خیلی راحت شرایط اپلای را داشتم، اما به خاطر علاقه به کشورم ماندم تا همینجا خدمت کنم. انتظار داشتم دانشگاه در قبال مسیر دشوار و تعهد علمی اینجانب حمایتی شایسته‌تر ارائه نماید. اما با توجه به وضعیت فعلی، احساس می‌کنم نه تنها روند جذب ناعادلانه بوده، بلکه امید و انگیزه‌ای که تلاش کرده‌ام در دانشجویان و فضای آکادمیک ایجاد کنم، تحت تأثیر همین مسائل دچار آسیب شده است.

وی در پایان گفت: لذا از مسئولین محترم دانشگاه‌ها و دست‌اندرکاران فرایند جذب هیئت علمی تقاضا دارم با بررسی دقیق این موضوع، اقدامات لازم جهت اصلاح روند و تسریع در تخصیص ردیف و نهایی‌سازی احکام اعضای هیئت علمی که مثل من در این شرایط مانده‌اند را به عمل آورند. زندگی شخصی و حرفه‌ای اینجانب در معرض مشکلات جدی قرار گرفته و ادامه این روند قطعاً تأثیرات منفی بر برنامه‌های علمی و پژوهشی و زندگی اساتید دانشگاهی خواهد داشت.

خبرگزاری تسنیم ضمن اعلام آمادگی خود را برای شنیدن و توضیحات مسئولین مربوطه، همچنان پیگیر این موضوع خواهد بود.

انتهای پیام/

پست های مرتبط

یک انتصاب برای تحول در وضعیتی استثنایی

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حضرت امام خمینی(ره) 20 اردیبهشت 1359…

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

پزشکیان: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه…

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

خط و نشان سرلشکر باقری برای دشمنان/ خطای محاسباتی ‌نکنید!

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سرلشکر پاسدار محمد باقری از آخرین…

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴