پشت پرده ریزش بورس

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، ارزیابی روند معاملات بورس تهران نشان می‌دهد در آخرین ساعات معاملات روز چهارشنبه برخی تحرکات مثبت پدیدار شد. 

صفوف درهم تنیده فروش نمادهای با اهمیت بازار همچون ایران خودرو و سایپا در روز جاری برای چندین مرتبه جمع آوری شد. حقوقی‌ها در چند روز اخیر تحرکات زیادی داشتند و بخش عمده‌ای از صف‌های فروش بازار را جمع آوری کردند. 

در اواخر ساعت معاملات روز چهارشنبه دو گروه بانکی و خودرویی که به عنوان اصلی‌ترین ذی نفع مذاکرات شناخته می شوند با رنج مثبت همراه شدندY بنابراین انتظار می‌رود در هفته آینده وضعیت مناسب‌تری برای نماگرهای بورسی رقم بخورد.

موج احتیاط در بورس بازان

دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در انتهای معاملات روز چهارشنبه با کاهش 1.86درصد معادل 58هزار واحد به کف کانال 3.1میلیون واحد کاهش یافت. 

نمادهای کوچک‌تر بازار با شدت کمتری افت را تجربه کردند و شاخص هم‌وزن در انتهای معاملات روز چهارشنبه با نزول 0.96درصدی کار خود را در سطح 954هزار واحد به انتها رساند.

73درصد بازار سرمایه که شامل 610نماد معاملاتی است، روز جاری را با قرمزپوشی به انتها رساندند. ارزش معاملات خرد بازار سهام در انتهای روز چهارشنبه به میزان 12هزار و 247میلیارد تومان به ثبت رسید. 

در جریان معاملات امروز 2هزار و 255میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها از گردونه معاملات بازار سهام خارج شد.

دو صنعت خوش اقبال 

سیمانی‌ها هفته درخشانی را پشت سر گذاشتند. به دنبال قطعی برق کارخانه‌های سیمانی و کاهش عرضه محصولات این صنعت، نرخ فروش سیمان در بورس کالا جهش بالایی را تجربه کرد و در روز چهارشنبه به 80هزار تومان افزایش یافت. 

همین امر موجب شد تا سهامداران به سوی شرکت‌های سیمانی بازار سرمایه هجوم آورند. شرکت‌های سیمانی در روز جاری همچون روزهای گذشته بیشترین میزان ورود پول را تجربه کردند. 

در جریان معاملات امروز بازدهی 40شرکت سیمانی بورس تهران به میزان 2.62درصد به ثبت رسید و بیش از 94میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها به این صنعت وارد شد. نیروگاهی ها دومین صنعتی بودند که در هفته جاری با اقبال بالایی از سوی سهامداران حقیقی همراه شدند. 

بیش از 50میلیارد تومان پول توسط حقیقی‌‌ها در جریان معاملات روز چهارشنبه به نیروگاهی‌ها تزریق شد و نیروگاه‌ها را به صنایع خوش اقبال بورس امروز تهران بدل کرد. 

گروه های بزرگ همچون فلزات اساسی، پتروشیمی‌ها و خودرویی‌ها تحت تاثیر جو منفی مذاکرات عمدتا در روز چهارشنبه با نوسانات منفی همراه شدند.

ضعف متغیرهای مالی بازار سهام

با وجود روند نوسانی دلار  آزاد در کانال 84هزار تومان، نرخ دلار نیما در روز چهارشنبه معکوس شد و به 69هزار و 354تومان کاهش یافت. علاوه بر این نرخ اخزاها نیز بار دیگر روند افزایشی به خود گرفت و به میانه کانال 34درصد جهش یافت. 

هر دو متغیر مذکور فشار بر بازار سهام را افزایش داده  و جزو موارد منفی بورس تهران محسوب می‌شوند. علاوه بر این نسبت قیمت به سود هر سهم بازار سرمایه نیز در زیر سطح 21ماهه خود یعنی 8واحد جای گرفته است. عبور بازار سهام از سد مذکور نیازمند محرک بسیار قوی است.

photo_2025-05-21_15-28-03

پست های مرتبط

پیشتازی جامانده‏‏‌ها

از ابتدای سال نماگرهای بورس تهران بیشترین میزان بازدهی را در میان…

سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها – ۱۴۰۴/۰۳/۰۱

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده…

نبض شاخص – ۱۴۰۴/۰۳/۰۱

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده…