صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : پزشکیان هشدار داد: نبود برنامه جامع، اصلی‌ترین چالش محیط‌زیست است

پزشکیان هشدار داد: نبود برنامه جامع، اصلی‌ترین چالش محیط‌زیست است

اکوایران: رئیس‌جمهوری با هشدار درباره عواقب تخریب محیط‌زیست، بر ضرورت تهیه برنامه جامع و عملیاتی تأکید کرد.

به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان امروز -22 اردیبهشت- در جلسه شورای‌ عالی حفاظت محیط زیست، با اشاره به اهمیت این حوزه، گفت: اگر محیط‌زیست تخریب شود، انسان‌ها نیز آسیب جدی خواهند دید؛ بنابراین باید برنامه جامعی داشته باشیم تا مانع نابودی محیط‌زیست شویم. مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است؛ به همین دلیل اقداماتی که تاکنون در این زمینه انجام شده، به اندازه کافی مشکلات را حل نکرده است.

به گزارش ایرنا، او تاکید کرد: کشور به برنامه عملیاتی و جامع در زمینه محیط زیست نیاز دارد تا همه بخش‌های مختلف محیط زیستی به صورت یکپارچه دیده شوند. باید برنامه‌ای تهیه شود که شامل اهداف، فرضیات، اقدامات عملیاتی، منابع مالی و نتیجه باشد.

رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به ضرورت اصلاح روش‌های موجود و استفاده از فناوری‌های نوین در زمینه حفاظت از محیط زیست، گفت: استفاده از فناوری نوین موجب می‌شود که هم نظارت دقیق‌تری بر محیط زیست انجام شود و هم خطراتی که اکنون محیط‌بانان را تهدید می‌کنند، کاهش یابد.

پزشکیان افزود: سازمان حفاظت از محیط‌زیست مسئول نظارت بر رویدادهای جاری در محیط زیست و اعلام هشدارهای لازم در این حوزه بوده و هر دستگاه اجرایی هم در وهله اول مسئول رفع تهدیدهای محیط‌زیستی در حوزه مسئولیت خود است، به طور مثال وزارت جهادکشاورزی اولین مسئول مقابله با مسئله فرسودگی خاک است.

او با تاکید بر حمایت دولت از تهیه برنامه‌ای جامع برای حفاطت از محیط‌زیست، گفت: از نظرات بهترین مشاوران بین‌المللی در تهیه برنامه جامع حفاظت از محیط‌زیست استفاده شود. برنامه تهیه‌شده باید مبتنی بر تحقیقات و داده‌های علمی و استفاده از تجارب جهانی باشد. اگر چنین برنامه جامعی تهیه شود، چارچوبی کلی برای فعالیت در اختیار مدیران دولت در همه مناطق قرار می‌گیرد و آنها با مشارکت مردم می‌توانند این برنامه را اجرایی کنند.

رئیس‌جمهوری پس از شنیدن نظرات اعضای شورای‌عالی حفاظت محیط‌زیست درباره چگونگی حفاظت از ۱۷ یوزپلنگ آسیایی باقی مانده در کشور، گفت: می‌توان با روش‌های دقیق و صحیح، محدوده زیست اینگونه جانوری را محدود کرد، تا بتوان برنامه‌ریزی و مدیریت بهتری برای محافظت از آن داشت.

پزشکیان همچنین بر لزوم تقویت دیپلماسی برای اجرای تعهدات مالی سازمان‌های بین‌المللی فعال در زمینه محیط زیست، تعیین اولویت‌ها در مسائل زیست محیطی و مشارکت دانشگاه‌ها و مراکز علمی در تهیه برنامه جامع با چارچوب و استراتژی مشخص برای حفاظت از گونه‌های جانوری، گیاهی، آب، خاک و هوا تاکید کرد.

در این جلسه بررسی آئین‌نامه داخلی شورای‌عالی حفاظت محیط‌زیست، آیین‌نامه ارزیابی اثرات محیط زیستی، طرح بهره‌برداری از معدن نمک در پناهگاه حیات وحش شادگان، تقویت حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، بهسازی و ایمن سازی بزرگراه حرم تا حرم برای جلوگیری از تصادفات گونه‌های حیات‌وحش، طرح‌های هادی روستایی و کاهش تصادفات جاده‌ای در پارک ملی گلستان در دستور کار قرار داشت.

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست نیز در این جلسه با اشاره به اینکه دستور کار این جلسه، بررسی مجموعه‌ای از موضوعات کلیدی و راهبردی است، گفت: تحقق هر کدام از این اهداف به نوبه خود گامی اساسی در جهت تحقق اهداف عالی سازمان محیط زیست محسوب می‌شود. ما تهیه برنامه جامع حفظ تنوع زیست‌محیطی را با استفاده از فناوری‌های نوین دنبال می‌کنیم.

پست های مرتبط

یارجانیان: وزارت صمت فقط تماشا می‌کند/ تولید در سراشیبی سقوط

اکوایران: هرویک یارجانیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران معتقد است، بخش…

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

عضویت دائم ایران در اوراسیا از 3 روز دیگر/ صادرات 80 درصد کالاها با تعرفه صفر

اکوایران:‌ براساس گفته رئیس اتاق ایران-روسیه، از سه روز دیگر عضویت ایران…

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

رشد چشمگیر اتریوم پس از به‌روزرسانی موفق

اکوایران: قیمت اتریوم طی امروز دوشنبه (22 اردیبهشت) تا سقف 2621 دلار…

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴