اکوایران: رئیس مرکز ملی پیشبینی هواشناسی گفت: از روز جمعه (۲ خرداد) با ورود سامانه بارشی جدیدی به کشور رگبار، رعدوبرق و وزش باد در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل پیشبینی میشود.
به گزارش اکوایران، صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت جوی کشور اظهار کرد: امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت) و فردا (پنجشنبه، یکم خرداد) در بیشتر مناطق کشور جوی پایدار حاکم است.
وی افزود: همچنین طی امروز و فردا در سواحل غربی دریای خزر و اردبیل بارش پراکنده پیشبینی میشود، از بعدازظهر جمعه (دوم خرداد) با ورود سامانه بارشی در شمال استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل بارش پراکنده گاهی با رعد و برق و وزش باد رخ خواهد داد.
ضیائیان بیان کرد: روز شنبه (۳ خرداد) سامانه بارشی ذکر شده، تقویت و موجب رگبار و رعد و برق در مناطقی از شمال غرب، استانهای ساحلی دریای خزر، شمال شرق و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز میشود.
وی ادامه داد: از امروز تا روز شنبه در شمال شرق کشور نیز در برخی ساعات وزش باد شدید همراه با گردوخاک پیش بینی میشود، همچنین با توجه به تشدید سرعت وزش باد بر روی عراق طی پنج روز آینده تشکیل تودههای گردوخاک روی عراق و انتقال آنها به مناطقی از غرب و جنوب غرب دور از انتظار نیست.
دمای هوای تهران
به نوشته مهر، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پایان گفت: آسمان تهران امروز (۳۱ اردیبهشت) کمی ابری همراه با وزش باد گاهی وزش باد شدید و گرد و خاک با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
هوای تهران آلوده شد
دادههای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از ناسالم بودن وضعیت هوای پایتخت برای گروههای حساس جامعه در صبح چهارشنبه آخرین روز از اردیبهشت ماه خبر میدهد.
میانگین شاخص لحظهای کیفیت هوا اکنون روی عدد ۱۲۱ قرار گرفته و برای دومین روز متوالی در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس است.
به نقل از ایرنا، پایتختنشینان سال گذشته تنها هفت روز هوای پاک داشتند اما ۲۱۴ روز هوای سالم در حد قابل قبول، ۱۲۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۱۹ روز هم هوای ناسالم برای همه گروههای سنی را تجربه کرده بودند.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.