صفحه اصلی > اخبار سیاسی : واکنش طحان نظیف به ادعای میرسلیم علیه نمایندگان مجلس

واکنش طحان نظیف به ادعای میرسلیم علیه نمایندگان مجلس

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز، ضمن بیان توضیحاتی درباره آخرین طرح‌ها و لوایح مورد بررسی در این شورا، به سوالات مختلف خبرنگاران پاسخ داد.

وی در ابتدا در پاسخ به سوالی درباره طرح ادعای رشوه‌گیری نمایندگان و تاثیر آن بر تشویش اذهان عمومی، اظهار کرد: تشخیص این موضوعات در صلاحیت مراجع دیگری غیر از شورای نگهبان است. در ابتدا، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان باید این موارد را بررسی کند و در مورد سایر افراد، دستگاه قضایی مسئول است. در صورتی که از طرف دستگاه قضایی موضوعی ثابت شده و حکمی صادر شود، شورای نگهبان این موضوع را در بررسی صلاحیت‌ها لحاظ خواهد کرد.

سخنگوی شورای نگهبان به سوالی پیرامون اجرای قانون شفافیت و به‌روز نشدن سامانه آرای نمایندگان در ماه‌های اخیر پاسخ داد. 

وی توضیح داد: وظایف شورای نگهبان طبق قانون اساسی مشخص است. شورای نگهبان پس از تصویب مصوبات مجلس، نظرات خود را از نظر شرعی و قانونی اعلام می‌کند. اما نظارت بر اجرای قوانین بر عهده دستگاه‌های دیگری است که در قوانین مشخص شده‌اند. در خصوص قانون شفافیت هم، ماده آخر این مصوبه ضمانت‌های اجرایی را مشخص کرده است و باید گفت که نظارت بر اجرای آن بر عهده شورای نگهبان نیست.

طحان نظیف همچنین در خصوص تفسیر شورای نگهبان از واژه «رجال سیاسی» در قانون اساسی برای نامزدهای ریاست جمهوری، گفت: بحث رجال سیاسی موضوعی انتخاباتی است و به نظرم خیلی زود است که در این خصوص صحبت شود. اخیراً شورای نگهبان در این زمینه بحثی نداشته است. مبنای ما در شورای نگهبان، مصوبه‌ای است با عنوان “تعاریف، معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی، مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری”، که آخرین اصلاحات آن مربوط به سال 1400 است و قبلاً نیز به تفصیل در مورد آن اطلاع‌رسانی شده است. باید اضافه کنم که در این مصوبه، تفاوتی میان زنان و مردان ذکر نشده است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و برخی احکام مربوط به مهریه، گفت: ما در جلسات اولیه بررسی طرح‌ها و لوایح در کمیسیون‌های مجلس حضور نداریم، چرا که معتقدیم مجلس باید به‌طور مستقل بررسی‌های لازم را انجام دهد. در مورد نظر اولیه شورای نگهبان هم باید بگویم که چنین نظری وجود ندارد، زیرا شورا باید پس از تصویب طرح در مجلس و مشاهده متن مصوبه نسبت به آن اظهار نظر کند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره لایحه مشارکت جامعه راهبردی ایران و روسیه عنوان کرد: طبق قانون اساسی، اگر این لایحه به تصویب مجلس برسد، جهت اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال خواهد شد. تمام مصوبات مجلس باید به شورای نگهبان ارسال شوند و در قانون اساسی استثنایی در این زمینه ذکر نشده است.

خبر در حال تکمیل است…

پست های مرتبط

بذرپاش: در دولت شهید رئیسی 100 فروند هواپیما وارد کشور شد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مهرداد بذرپاش وزیر راه و…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

عارف: روابط دولت با سایر قوا در بهترین وضعیت است

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

ارتقا علوم انسانی از برنامه‌های آتی دانشگاه تهران خواهد بود

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، اولین همایش ملی دوسالانه دانشجویی علوم…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴