در پی از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا نظرات گوناگونی در خصوص آینده بازارها و شرایط ایران در سناریوهای مختلف وجود دارد. یک پژوهشگر معتقد است که تصور توافق با آمریکا خوشبینانه است و این پیشفرضها به شدت مخدوش شدهاند.
امیرحسین خالقی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه ، در میزگرد گفت و شنود اکوایران به تحلیل وضعیت کنونی ایران و روابط بینالمللی میپردازد. خالقی به روانشناسی ترامپ اشاره میکند و میگوید که نمیتوان فقط بر اساس رفتار یک نفر، آینده روابط را پیشبینی کرد.
او تأکید میکند: نباید به امید عادی شدن روابط دل خوش کرد، زیرا واقعیتهای موجود نشان میدهد که این امر ممکن نیست. چرا که پیشنهادهایی مانند سرمایهگذاری دو تریلیون دلاری در ایران، در شرایط کنونی واقعبینانه نیست و تنها خیالپردازی است.
خالقی همچنین به این نکته اشاره میکند که ایران باید در آرامش به مسائل داخلی خود بپردازد و هدف اصلی باید این باشد که نام ایران برای مدتی در صدر اخبار جهانی قرار نگیرد تا کشور بتواند به بازسازی خود بپردازد.
اقتصاد و بازارها در سایه مذاکرات
اکوایران: جدیدترین نشست «گفتوشنود» با میزبانی مرتضی کاظمی و با موضوع «تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر اقتصاد و بازارها» در تاریخ ششم اردیبهشت در گروه رسانهای دنیایاقتصاد برگزار و پس از مباحثه و گفتوگوی صادق الحسینی و عباس آخوندی، دیدگاههای میثم هاشمخانی، علیرضا توکلیکاشی، آرش صفری، هاشم آردم، امیرحسین خالقی، حسین میرزایی، امیرمحمد بختیاری و امیرمحمد گلوانی به اشتراک گذاشته شد.