صفحه اصلی > اخبار گردشگری و توریستی : محدودیت اعتباری پسماند

محدودیت اعتباری پسماند

حبیبه هراتی میزان تولید سرانه زباله در تبریز را در زمان حاضر ۶۳۰ گرم اعلام کرد و گفت: این میزان در میانگین کشوری معادل ۷۰۰ گرم است که باید تلاش شود در یک دوره پنج‌ساله این رقم کاهش یابد.

به گفته وی مجموع تولید روزانه زباله در کلان‌شهر تبریز یک‌هزار و ۵۰ تن است که در مقایسه با سایر کلان‌شهرها در رده‌‌‌های میانی قرار دارد.

هراتی توجه به دفع اصولی و فنی و مهندسی پسماند را یکی از اولویت‌‌‌های مهم و محوری سازمان پسماند شهرداری تبریز اعلام و اظهار کرد: هر چند سرمایه‌‌‌گذاری و تزریق منابع ملی در اجرای طرح‌‌‌های مختلف این حوزه بسیار تاثیرگذار و مهم است، اما مهم‌ترین بحث در کاهش تولید زباله، دفع بهداشتی و اصولی و تفکیک از مبدأ به مسائل فرهنگی مربوط است که در این راستا باید اقدامات فرهنگی، اجتماعی و رسانه‌ای انجام شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر موفقیت‌‌‌هایی در مدیریت بهداشتی و دفع اصولی و فنی پسماندها در کلان‌شهر تبریز حاصل شده است، انتخاب این شهر به همراه آنتالیای ترکیه به عنوان پایتخت محیط‌زیست کشورهای آسیایی را نشانه‌‌‌ای از موثر بودن این اقدامات برشمرد و یادآور شد: یکی از معیارهای این انتخاب مربوط به حوزه‌‌‌های پسماندی و دفع مهندسی و بهداشتی زباله‌‌‌ها است.

هراتی با تاکید بر اهمیت و جایگاه بسیار مهم مدیریت پسماند در شهرها و روستاها به خصوص شهرهای بزرگ، از اینکه محدودیت‌های مالی متوجه این حوزه مهم است، ابراز گلایه کرد و گفت: باید اذعان کرد که مدیریت پسماند شهرداری‌‌‌ها همیشه مظلوم واقع شده است و با کمبودهای مالی و اعتباری مواجه است.

وی از اتمام تعمیرات اساسی خط یک پردازش و تولید کمپوست شهرداری تبریز و آماده افتتاح و بهره‌‌‌برداری بودن این طرح خبر داد و افزود: این مجموعه که قبلا توسط بخش‌خصوصی اداره می‌‌‌شد، توسط شهرداری خلع‌ید و توسط سازمان مدیریت پسماند، بازسازی شده است.

هراتی یادآور شد: عملیات فوق در مدت ۱۰ ماه پس از به روز‌رسانی سیستم و عملیات اجرایی با هزینه ۶میلیارد تومانی وارد فاز نهایی و آماده بهره‌‌‌برداری شده است.

وی ادامه داد: یکی از شاخص‌‌‌های تعمیرات اساسی سامانه تولید کمپوست، مدیریت هزینه پایین و بالا بودن نظارت بر عملکرد تامین قطعات و اقدامات فنی است که یکی از بهترین نمونه‌های کشوری در این خصوص محسوب می‌شود.

هراتی گفت: این اقدام نشان‌‌‌‌دهنده عزم جدی شهرداری تبریز در بهبود مدیریت پسماند و ارتقای خدمات به شهروندان است.

وی کمبود منابع مالی لازم برای اجرای سریع و اتمام طرح‌‌‌های کلان زیست محیطی را چالش اصلی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز اعلام کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز با اشاره به لزوم رعایت مفاد و اصول مربوط به مسائل زیست محیطی در دفع زباله‌‌‌ها، اظهار کرد: این موضوع نه یک ماموریت سازمانی که یک تعهد انسانی برای زمین است و همگان در این زمینه وظیفه بزرگی بر دوش داریم.

بودجه ۴۰۰میلیاردی سازمان مدیریت پسماند تبریز

وی بودجه سال جاری مدیریت پسماند شهرداری تبریز را حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: مطابق با بودجه پیشنهادی ۸۷ درصد آن عمرانی و ۱۳درصد نیز جاری است.

هراتی با بیان اینکه امسال ۳۵میلیارد تومان اعتبار از محل عوارض و خدمات پسماند پیش‌‌‌بینی شده است، گفت: این اعتبار در سال گذشته معادل ۳۳ میلیارد تومان بود که ۱۷میلیارد تومان آن از شهرهای اقماری دریافت شد.

وی درآمد حاصل از پسماندهای بیمارستانی سال گذشته مدیریت پسماند شهرداری تبریز را ۲۶ میلیارد تومان و میزان درآمد ردیف ستاد پاکیزگی این مجموعه را ۷۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

هراتی به بهره‌مندی بودجه مصوب ۹میلیارد تومانی از محل درآمدی کارکرد تجهیزات و ماشین‌‌‌آلات سبک و سنگین سازمان مدیریت پسماند در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این ردیف درآمدی در بودجه پیشنهادی امسال به ۳۰‌میلیارد تومان افزایش یافته است.

پست های مرتبط

توسعه صنایع فرآوری در گرگان

امیر یوسفی گفت: در شرایط کنونی که اقتصاد ایران با چالش‌‌‌‌‌‌های متعددی…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

صدور ۱۰۰ میلیون دلار محصولات گلخانه‏‌ای از آذربایجان‏‌شرقی

شهرام شفیعی اعلام کرد: مقصد اصلی این صادرات کشورهایی چون روسیه، کشورهای…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

سفیران صلح در اصفهان

 این تیم لهستانی در دو روز اقامت در اصفهان، میزبان برنامه‌های فرهنگی…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴