به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمدجواد لاریجانی، مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی در نشست ” شهید رئیسی، رئیس جمهور تراز حکمرانی” که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری برگزار شد با اشاره به اینکه 30 سال با شهید رئیسی حشر و نشر داشتم و خاطرات و رفتارهای زیادی را از ایشان به خاطر دارم، اظهار داشت: شهید رئیسی نیرویی نخبه، محصول ولایت و از رویشهای انقلاب بود.
وی با اشاره به ویژگیهای فردی شهید رئیسی، عقلانیت جمهوری اسلامی را منبعث از اسلام و برپایه ولایت دانست و گفت: حکومت ما ولایی است و اخلاقیات آن هم باید از این مفهوم استخراج شود. اخلاق و فضایل اخلاقی در حکمرانی اسلامی در زندگی جمعی بروز و ظهور پیدا میکند. علت زیبایی شهید رئیسی در بین افراد، قرار گرفتن زندگی جمعی او مبتنی بر این فضایل و ولایت بود.
لاریجانی با اشاره به اینکه اخلاق ولایی، مردم و حکومت را با هم یک کاسه میکند، افزود: در اخلاق ولایی هر عضوی از جامعه وظیفه خود را بر اساس این نگاه انجام میدهد و همه جایگاهها به خودی خود ارزشمند میشوند. بر این اساس اگر از مبحث حکومت ولایی حرکت کنیم همه رفتارها دارای معنا میشود. این بابی بود که امام راحل باز کردند و رهبری با طرح موضوع بصیرت در فتنه 88 و جهاد تبیین در سالهای گذشته ادامه دادند.
مفهوم ولایت در حکمرانی اسلامی
وی با بیان اینکه مفهوم ولایت در حکمرانی اسلامی در همه ابعاد زندگی موثر است،گفت: اعتماد مردم به سیستم و حکومت مهم است اما مشارکت مردم در حکومت بسیار مهمتر است و محدود به انتخابات نیست. این موضوع، موضوعی بسیار مدرن و از مهمترین ابعاد در حکومت ولایی است. خیلی از نظامات حکمرانی ما برای کمک به کارآمدی آن نیاز به بهبود دارند. باید نهادی شاخصهای این موضوع را استخراج و پیگیری کند.
لاریجانی در ادامه با اشاره به ویژگیهای رفتاری شهید رییسی یاداور شد: شهید رئیسی بسیار اهل مشورت بود. در قوه قضاییه و در حوزه سیاست خارجی بسیار اهل مشورت بود. میزان مشورت ایشان بعد از رهبر انقلاب، در جایگاه ریاست جمهوری، بسیار زیاد بود.
شهید رئیسی بسیار اهل مشورت بود
وی با اشاره به تسلط شهید رئیسی در مسائل قضائی گفت: یکبار در یک مراسم دانشگاهی در خصوص سیستم قضا در اسلام سخنرانی میکرد که در پاسخ دادن هم به روز و هم قاطع پاسخ می داد.
لاریجانی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه فتنه انقلاب رنگین سال 88 با حضور رهبری در میدان شکست خورد، افزود: این شکستخوردگان در سال 1401 تلاش کردند با تئوری انقلاب بیسر این مسیر را ادامه دهند. طبق این تئوری اگر نتوانستید انقلابی را بکشید چند قانون اصلی آن را از بین ببرید. شرب خمر، برهنگی و دیگری کیفرزدایی از زنا بود که شهید رئیسی به دلیل تسلط کافی به احکام اسلامی این طراحی را به خوبی متوجه شدند.
انتهای پیام/