به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی که به همت بنیاد علوی برگزار شد، با تأکید بر جایگاه والای کار در شخصیت و حیات انسانی اظهار داشت: کار جوهره انسان است؛ حیات، زندگی، معنویت، مادیات و شخصیت انسان در گرو کار است؛ آن هم کاری که در خدمت جامعه و بهویژه اقشار مستحق باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از محرومان بهواقع مستضعف نیستند بلکه از فرصت بالفعلسازی ظرفیتهای بالقوه خود محروم ماندهاند، افزود: گاهی خود ما مسئولان عامل این استضعاف هستیم؛ زیرا نتوانستهایم شرایط بروز استعدادها را فراهم کنیم. تسهیلگری، مجاهدتی است که اجازه نمیدهد یک جوان شهرستانی مستعد به دلیل مشکلات مالی، از بروز ظرفیتهای خود باز بماند.
قالیباف با اشاره به تجربه شخصی خود در امر مدیریت گفت: یکی از چالشهای اساسی ما در کشور، کاهش یا حذف مشارکت واقعی مردم در پدیدههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. ما در دوران دفاع مقدس موفق بودیم، چون مردم را وارد میدان کردیم؛ جوانان از پشت میز مدرسه مستقیم به جبهه رفتند و تنها پس از یکسال از دل همین مردم یگانهایی شکل گرفت که امروز به عنوان افتخار دفاع مقدس شناخته میشوند.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه در موضوعات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی تنها زمانی میتوان به موفقیت دست یافت که کار به مردم سپرده شود، خاطرنشان کرد: هر جا کار به سیستم دولتی واگذار شد، نتیجه شکست بوده است؛ چراکه این سیستم دیر یا زود دچار فساد میشود.
وی افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند یک نهضت مردمیسازی هستیم. هرجا که مردم را کنار گذاشتیم، توفیقی به دست نیامد. اگر خواهان «ایران قوی» هستیم، باید «خانواده ایرانیِ قوی» داشته باشیم، زیرا بنیانهای یک کشور قوی در بستر خانوادههای توانمند و سالم شکل میگیرد.
قالیباف با انتقاد از تمرکز صرف بر امکانات و منابع مالی برای حل مشکلات گفت: داشتن پول و اعتبار لزوماً منجر به حل مسائل نمیشود. در نیمه اول دهه 80 درآمد سالیانه کشور بین 17 تا 20 میلیارد دلار بود و در مقطعی این رقم به 119 میلیارد دلار رسید اما این رشد درآمدها نه موجب رشد اقتصادی شد و نه کاهش تورم، زیرا مشکل اصلی در اراده، تفکر و نبود کار جمعی است.
وی ضمن اشاره به آسیبهای دوقطبیسازیهای کاذب در فضای کشور تصریح کرد: تا زمانی که تکلیفمان با مفاهیمی چون تولید و توزیع ثروت مشخص نباشد و دچار جدلهای سطحی باشیم، نمیتوانیم در عمل موفقیتی کسب کنیم. باید رویکردهایمان را اصلاح کنیم.
رئیس مجلس در پایان گفت: مجلس شورای اسلامی در راستای کاهش بوروکراسی و تنقیح قوانین، برنامه دارد تعداد قوانین موجود را از 12 هزار و 500 مورد به 3 هزار قانون کاهش دهد. همچنین تأکید ما بر این است که مردم در فرآیند قانونگذاری نقش و حضور مؤثر داشته باشند.
خبر در حال تکمیل است…