صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : عارف: غنی‌سازی خط قرمز جمهوری اسلامی است/ اگر نمی‌خواستیم، تحریم‌ها را تحمل نمی‌کردیم

عارف: غنی‌سازی خط قرمز جمهوری اسلامی است/ اگر نمی‌خواستیم، تحریم‌ها را تحمل نمی‌کردیم

معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر تداوم مسیر تعیین‌شده در مذاکرات غیرمستقیم گفت: اگر هدفی برای توقف غنی‌سازی داشتیم، دهه‌ها پیش نیازی به پذیرش تحریم‌های ظالمانه آمریکا نبود. او همچنین خواستار رسیدگی فوری به مطالبات آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی و تسریع در بازسازی این بندر شد.

 به گزارش اکوایران، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری صبح امروز -چهارشنبه-31 اردیبهشت- در جلسه هیئت دولت با بیان اینکه موضع‌گیری اخیر سران آمریکایی در خصوص غنی‌سازی صفر ایران بار اول نیست و بار آخر هم نخواهد بود، گفت: اگر به دنبال‌عدم غنی‌سازی در خاک خود بودیم، در دهه‌های گذشته هم نیازی به تحمل تحریم‌های خشن و ظالمانه آمریکا نبود.

عارف افزود: اظهارات مقامات آمریکایی متناقض است چراکه در مذاکرات غیرمستقیم مطالبی در خصوص غنی‌سازی مطرح می‌کنند اما در بیرون از میز مذاکرات تحت تاثیر جو رسانه‌ها و یا خوراک فکری و راضی کردن رژیم صهیونیستی مطالب دیگری به زبان می‌آورند.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همان مسیر مشخص شده در مذاکرات غیر مستقیم را دنبال می‌کند و خط قرمز نظام جمهوری اسلامی ایران غنی‌سازی در خاک ایران است. ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم اما از تمام ظرفیت هسته‌ای کشور همانند سایر فناوری‌ها و برای اهداف توسعه و پیشرفت بهره خواهیم برد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشور در جمع خبرنگاران گفت: اگر بیشتر از این تقاضاهایی داشته باشند و بخواهند از مواردی که حق ماست محروم کنند جایی برای پذیرش ندارد. در حال بررسی هستیم که دور بعدی مذاکرات را شرکت کنیم یا نه. در مقابل زیاده خواهی‌ها در پشت میز مذاکره مقابله می‌کنیم اما هیچ‌گاه هم دیپلماسی را ترک نکرده‌ایم.

عراقچی: در حال بررسی حضور در دوره بعدی مذاکرات هستیم

عباس عراقچی در جمع خبرنگاران گفت: پاسخ درخواست‌های غیرمنطقی را قبلا دادیم و این صحبت‌های غیرمعمول کمکی به گفت‌وگوها نمی‌کند. موضع ما کاملا روشن است غنی‌سازی چه با توافق چه بی‌توافق ادامه می‌یابد؛ اما اگر طرف‌ها مایلند نسبت به برنامه صلح‌آمیز ایران شفافیت وجود داشته باشد، ما آماده هستیم اما در مقابل گفت‌وگو درباره رفع تحریم‌ها هم که ظالمانه به دلیل ادعاها درباره برنامه هسته ای ما مطرح کردند بردارند. 

او ادامه داد: اگر بیشتر از این تقاضاهایی داشته باشند و بخواهند از مواردی که حق ماست محروم کنند، جایی برای پذیرش ندارد. در حال بررسی هستیم که دور بعدی مذاکرات را شرکت کنیم یا نه. در مقابل زیاده‌خواهی‌ها در پشت میز مذاکره مقابله می‌کنیم اما هیچ‌گاه هم دیپلماسی را ترک نکرده‌ایم. 

عراقچی افزود: هنوز داریم بررسی می‌کنیم که در آن تاریخ و در آن محل می‌تواند مذاکرات سودمندی شکل بگیرد یا خیر.

تخت روانچی: مشخص نیست که موضع‌شان چیست

در حاشیه مجمع گفت‌وگوی تهران بود که مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در این خصوص گفت: این جور مواضع متضاد و یا متناض بی‌تاثیر نیست. اولاً نشان می‌دهد خودشان نمی‌دانند که دنبال چه چیزی هستند. استیو ویتکاف (نماینده رئیس‌جمهوری آمریکا در مذاکرات) یک بار گفت که ایران بیشتر از ۳.۶۷ درصد غنی‌سازی نیاز ندارد. اینکه موضع ما چه هست به کنار. منظورم درباره صحبت ویتکاف است. او بعد از آن در روز یکشنبه می‌گوید یک درصد هم قابل پذیرش نیست. مشخص نیست که موضع‌شان چیست و این جالب نیست که شما این طور در علن صحبت کنید.

تخت‌روانچی گفت: اینگونه مواضع روی فضای مذاکرات تأثیر می‌گذارد، ولی باید بیینم در عمل در مذاکره چه می‌گویند و صحبت‌ها و موضع‌شان چیست. بحث غنی‌سازی بسیار کلیدی است، حساسیت‌ها و مواضع و حقوق ما را می‌دانند بنابراین ببینیم در عمل چه موضعی را اتخاذ می‌کنند.

پست های مرتبط

نصری: آمریکا با تناقض‌گویی روند مذاکرات را مبهم کرده است

رضا نصری، کارشناس روابط بین‌الملل، با تأکید بر ثبات مواضع ایران در…

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

عمان: دور پنجم مذاکرات روز جمعه برگزار خواهد شد

اکوایران: وزیر خارجه عمان اعلام کرد که دور پنجم مذاکرات ایران و…

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

رنسانس برای قدرت‌های میانی؛ مخاطرات اردوغان در گذار به جهانی چندقطبی

اکوایران: رکیه با بهره‌گیری از وضعیت چندقطبی و تضعیف نظم غرب‌محور، روابط…

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴