به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور صبح امروز در اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی طی سخنانی بیان کرد: امروزه بیش از 3 میلیون دانشجو در دانشگاه کشور در حال تحصیل هستند در حالی که پیش از انقلاب تنها حدود 176 هزار دانشجو به تحصیل اشتغال داشتند. همچنین از نظر پزشکی پیش از انقلاب رتبه 43 را در جهان داشتیم اما اکنون در رتبه 9 جهان قرار داریم.
وی افزود: ایران در دهههای اخیر در زمینههایی نظیر فناوری نانو، هوافضا، فناوری زیستی، آی سی تی، پزشکی، اختراعات و افزایش نرخ باسوادی بانوان پیشرفتهای چشمگیری داشته است. از نظر صنعتی پیش از پیروزی انقلاب در رتبه 64 در دنیا قرار داشتیم اما امروز در رتبه 17 دنیا قرار داریم. پیش از انقلاب 80 موسسه پژوهشی در کشور وجود داشت ولی در حال حاضر بیش از 340 موسسه پژوهشی داریم.
معاون اول رئیسجمهور گفت: تعداد اعضای هیئت علمی در جمهوری اسلامی ایران از 900 نفر پیش از انقلاب به بیش از 63 هزار نفر افزایش یافته است و در حال حاضر بیش از 13 هزار شرکت دانش بنیان در کشور ایجاد شده است.
عارف اضافه کرد: بر اساس برآوردهای معتبر، هوش مصنوعی چیزی حدود 40 تا 60 درصد از مشاغل سراسر جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در حالی که احتمال دارد حدود 83 میلیون فرصت شغلی طی 4 سال آینده تعطیل شود حداقل 69 میلیون فرصت شغلی جدید وابسته به هوش مصنوعی پدید خواهد آمد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر سهم جهان اسلام از تولید علم، توسعه فناوری و ارزش آفرینی اقتصادی در حوزه هوش مصنوعی کمتر از 5 درصد برآورد میشود که با پتانسیلها و ظرفیتهای بالقوه کشورهای اسلامی فاصله معناداری دارد. تدوین برنامهای بین دولتی و همکاری فعال کشورهای جهان اسلام برای افزایش سهم کشورهای اسلامی در بازار جهانی هوش مصنوعی حائز اهمیت است.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی امکانات قابل توجهی در اختیار دارند که پیشران توسعه هوش مصنوعی محسوب میشود.
ادامه دارد…