تشکلهای فولاد، سیمان، معدن و صنایع معدنی در نامهای به رئیس جمهور خواستار رسیدگی به قطع برق و جلوگیری از توقف تولید و تعطیلی کامل کارخانجات شدند.
به گزارش اکوایران به نقل از روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، پنج تشکل بزرگ صنایع معدنی، فولادی و سیمانی کشور در نامهای مشترک خطاب به دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری، خواستار بازنگری فوری در تصمیم اخیر دولت مبنی بر اعمال محدودیت ۹۰ درصدی مصرف برق به صنایع مادر شدند.
در این نامه که از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، انجمن سنگآهن ایران، انجمن نوردکاران فولادی، خانه معدن و انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تنظیم شده، تأکید شده است که کاهش مصرف برق به سطح ۱۰ درصد ظرفیت دیماند کارخانهها، عملاً به معنای توقف کامل تولید و تعطیلی زنجیرههای حیاتی صنایع فولاد، سیمان و معدن کشور است.
تشکلهای صنفی مذکور که نمایندگی طیف وسیعی از واحدهای دولتی و خصوصی فعال در این بخشها را بر عهده دارند، هشدار دادهاند که این تصمیم تبعات سنگینی برای اقتصاد ملی بهویژه در حوزه تولید، صادرات و بازار سرمایه خواهد داشت. آنها عنوان کردهاند: از یک سو، مدیران این صنایع نگران تبعات اجتماعی خاموشیها برای مردم هستند و از سوی دیگر با بحرانهایی نظیر ناتوانی در اجرای تعهدات داخلی و خارجی، توقف فعالیت صنایع پاییندستی، تأخیر در پرداخت حقوق کارکنان و بدهیهای بانکی مواجه خواهند شد.
در بخش دیگری از این نامه از رئیسجمهوری درخواست شده است تا با دستور مستقیم به وزرای کشور و نیرو، نسبت به بازنگری فوری در این دستور اقدام شود و با مشارکت وزارت صمت و تشکلهای تخصصی، محدودیتهای مصرف برق بهگونهای مدیریت شود که کمترین آسیب به صنایع راهبردی کشور وارد شود.
تاکید رئیسجمهوری بر خودتأمینی برق صنایع
با وجود واکنشهای اخیر برخی مقامات و کارشناسان نسبت به اعمال محدودیتهای شدید برقی به صنایع و ادارات، اظهارات پیشین رئیسجمهور نشان از تداوم سیاست خودتأمینی در حوزه برق دارد.
مسعود پزشکیان پیشتر اعلام کرده بود که از تابستان امسال، برق به ادارات و صنایع تنها در صورت استفاده از پنلهای خورشیدی اختصاص خواهد یافت و بر لزوم تجهیز همه ادارات به انرژی خورشیدی تأکید کرده بود. او همچنین خواستار ارائه گزارش عملکرد وزرا در این زمینه شده بود.
با این حال، روز گذشته برخی مقامات نسبت به وضعیت برق و آثار آن بر صنایع واکنش نشان دادند. اسکندر مومنی، وزیر کشور، شایعه تعطیلی ۱۵ روزه صنایع را رد و تأکید کرد که چنین موضوعی صحت ندارد؛ دولت بهدنبال مدیریت مصرف انرژی در همه بخشهاست، نه اینکه فعالیت صنایع را متوقف کند.اتابک، وزیر صمت، نیز اعلام کرد که هماهنگیهایی با وزارت نیرو و کشور برای افزایش تولید برق در بخش صنعت انجام شده تا از اثرات قطعی برق بر واحدهای تولیدی کاسته شود.