اکوایران: آخرین روز معاملاتی هفته با سبزپوشی شاخصهای بازار و البته خروج پول همراه بود. زنگ پایان معاملات هفته در حالی به صدا درآمد که بیش از 200 نماد در صف خرید به کار خود خاتمه دادند.
به گزارش اکوایران، در پایان معاملات آخرین روز هفته منتهی به 24 اردیبهشت، شاخص کل بورس تهران رشدی 0.94 درصدی را به ثبت رساند و به سطح 3 میلیون و 236 هزار واحدی رسید، شاخص هموزن هم رشدی 0.43درصدی را تجربه کرد و به مرز 973 هزار واحد افزایش یافت. همچنین سومین روز رشد شاخصهای بورس در حالی رخ داده که امروز چهارمین روز متوالی است که عملکرد شاخص کل بهتر از شاخص هموزن به ثبت میرسد.
در جریان معاملات امروز همچنین ارزش معاملات خرد با رشدی قابل توجه نسبت به روز گذشته به 18 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و البته خروج پول هم نسبت به دیروز تشدید شد و به 900 میلیارد تومان رسید.
گروه خودرو و ساخت قطعات همانند بیشتر روزهای اردیبهشت بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کرد و 2165 میلیارد تومان معامله شد، گروه بانکی هم دیگر گروهی بود که ارزش معاملات آن بالای 2 همت ثبت شد. فراوردههای نفتی و فلزات اساسی هم رتبههای سوم و چهارم را از نظر ارزش معاملات داشتند، اما مجموع ارزش معاملات این دو گروه به 2هزار میلیارد تومان نرسید.
امروز بازار در حالی بسته شد که 58 درصد بازار سبزپوش به کار خود خاتمه داد و بیش از 200 نماد هم در صف به استقبال معاملات هفته آینده رفتند. با این حال سرانه خرید از سرانه فروش کمتر بود و هر فروشنده به طور میانگین 69.7 میلیون تومان معامله انجام داد در حالی که سرانه خریداران 62 میلیون و 700 هزار تومان بود.
ادامه تاثیرگذاری اخبار مذاکرات
مهدی امیدعلی – کارشناس بازارسرمایه در این خصوص در گفت و گو با اکوایران گفت: در روز شنبه فروش حقوقی ها میلیاردی بود و دلیل اصلی این نوسانات انتشار اخبار مذاکرات میان ایران و آمریکا بود.
وی در ادامه افزود: در روز یکشنبه ایران و آمریکا جلسه چهارم مذاکرات غیرمستقیم در مسقط را تشکیل دادند که خروجی این نشست، انتشار اخباری مبنی بر تداوم مذاکرات و وجود اختلاف نظر میان دو کشور بود.
به گفته این فعال بازارسرمایه؛ در روز دوشنبه شاهد افزایش تقاضا به سبب انتشار اخبار مثبت بودیم و این تقاضا در روز سه شنبه و چهار شنبه با کاهش همراه بود، اما همچنان روند مثبت شاخص طی این دو روز ادامه داشت و باعث شکست محدوده مقاومتی 3 میلیون و 200 هزار واحد شد، دلیل کاهش تقاضا در روزهای سه شنبه و چهار شنبه نزدیک شدن شاخص به محدوده 3 میلیون و 200 هزار واحد و احتمال پرنگ شدن اختلافات میان ایران و آمریکا در ادامه کار بود.
امیدعلی خاطرنشان کرد: شاخص کل هموزن نیز موفق به شکست محدوده 970 هزار واحد گردید. میانگین ارزش معاملات خرد این هفته در محدوده 14 همت بود که نشان از خروج بازار از وضعیت رکودی دارد.
توجه به شاخصسازان
وی اظهار داشت: در این هفته سهم های بزرگ بازار مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفتند که دلیل آن احتیاط سرمایه گذاران و نقدشوندگی سهام بزرگ بازار می باشد. نکته حائز اهمیت این است که از اینجا به بعد نیز از میزان هیجانات کاسته می شود و تمرکز نقدینگی به سمت سهامی متمایل میشود که از جریان خبری قدرتمندتری برخوردارند، یا گزارشهای مالی ۱۲ ماهه و ماهانه آنها از وزن بنیادی بالاتری برخوردار باشد.
این تحلیلگر بازارسرمایه بیان کرد: طی معاملات این هفته گروه بانک و پالایشگاه مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفتند گروه بانک به واسطه امید به تصویب FATF و مذاکرات مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفتند همچنین گروه پالایشگاهی نیز بواسطه انتشار اخباری مبنی بر تغییر نرخ قیمت گذاری فرآورده های نفتی مورد توجه قرار گرفتند. همچنین در گروه خودرویی نیز نماد خساپا بعنوان لیدر جایگزین خودرو شد که این اتفاق به واسطه واگذاری به بخش خصوصی رخ داد و نسبت قیمت به سود گذشته نگر بازار در حال حاضر 8.2 واحد است که با تقسیم سودی که در مجامع انجام می گیرد انتظار کاهش این نسبت در فصل بهار و تابستان را داریم، میانگین بلند مدت این نسبت 11 واحد است که نشان از عدم گرانی بازار در این نواحی است.
وی افزود: هم زمان با انتشار اخبار مثبت مذاکرات شاهد اصلاح قیمتی در بازار دلار و طلا هستیم که دلیل آن کاهش انتظارات تورمی می باشد که به نظر میرسد تا زمانی که تداوم اخبار مثبت وجود داشته باشد، رکود در بازار طلا و دلار را شاهد باشیم. همچنین در بازار جهانی به واسطه تعرفه های ترامپ شاهد رکود قیمت ها هستیم به عنوان مثلا شمش فولاد صادراتی ایران همچنان در محدوده 420 دلار به ازای هر تن معامله میشود تداوم این رکود سودآوری شرکت ها را تحت تاثیر قرار میدهد.
امیدعلی عنوان کرد: در فصل بهار و تابستان بواسطه شروع ساخت و ساز ساختمان و محدودیت در مصرف برق، نرخ سیمان افزایشی میشود که این موضوع در معاملات تالار سیمان بورس کالا نمایش داده شد. همچنین به طور فصلی با نزدیک شدن به فصل گرما کرک اسپرد فرآورده های نفتی به واسطه افزایش تقاضا فرآورده، افزایش می یابد.
این فعال بازارسرمایه در نهایت گفت: تاکنون بازار بواسطه اخبار مثبت مذاکرات و کاهش ریسک تنش های نظامی در منطقه رشد کرده است و به نظر می رسد در آینده نیز مهمترین عاملی که بر بازار سرمایه ایران تاثیر می گذارد، همان روند مذاکرات میان ایران و آمریکا باشد.