حسن زیودار در حاشیه بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از خط دوم ریلی بندرگز به بندرترکمن و طرح احداث پل قرهسو، در محل طرح واقع در بندرگز با اشاره به اینکه احداث خط دوم راهآهن بلاک بندرگز، بندرترکمن و سبزدشت از سال ۹۴ با هدف بهسازی و سرعت قطار در این مسیر با توجه به فرسودگی خط فعلی، آغاز شده، تصریح کرد: فعالیت این طرح در این مدت، به دلیل معارض محلی متوقف و دوباره فعال شده و تاکنون ۸۰درصد پیشرفت دارد.
وی گفت: با تزریق به موقع اعتبارات پیشبینی میشود در نیمه دوم امسال این طرح به بهرهبرداری برسد.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ اظهار کرد: این طرح به طول ۴۴ کیلومتر از بندرگز تا سبزدشت ادامه دارد و در مسیر نیز یکپل با دهنه ۴۶ متر و شمعهای ۲۰متری کار شده و تیرهای استفاده شده در این پل به صورت پیشساخته و بسیار محکم بنا شده است.
وی ادامه داد: این پل با توجه به اینکه روی رودخانه قرهسو واقع شده به پل قرهسو مشهور است و تایکماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
زیودار گفت: بهرهبرداری از این طرح باعث ارتقای سطح ایمنی، افزایش سرعت سیر، کاهش هزینه نگهداری، بهبود کیفیت زیرسازی و روسازی، کاهش آلودگی زیستمحیطی و کاهش هزینههای حمل خواهد شد.
وی اظهار کرد: همچنین با بهرهبرداری از این پل، مدتزمان عبور مسیر بندرگز به سبزدشت از یک ساعت به حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کاهش پیدا میکند.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ یادآور شد: احداث خط عریض ایستگاه اینچهبرون، احداث خط نرمال ایستگاه اینچهبرون، توسعه ایستگاه گرگان و بازسازی نقاط آسیبدیده از سیل از پروژههایی است که با موافقت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت پیمانکار به این طرح اضافه شده است.
سیدمهدی مهیایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از خطوط ریلی استان ضمن بررسی و شناسایی ظرفیتها و نیازهای این حوزه در استان اظهار کرد: راهآهن از مهمترین زیرساختهای توسعه استان بوده و بازدیدهای دورهای و توجه ویژه به این حوزه از ضرورتهای انکارناپذیر است.
سیدمهدی مهیائی افزود: در این بازدید حریم ایستگاهها بررسی و توضیحاتی در خصوص احداث زیرگذر در محدوده بندرترکمن و بندرگز ارائه شد تا از بروز مشکلات بعدی در این حوزه پیشگیری شود.
جبارعلی ذاکری، معاون وزیر راه و شهرسازی در این بازدید با اشاره به اهمیت مرز ریلی اینچهبرون در تبادلات تجاری منطقهای، از هدفگذاری برای جابهجایی ۳ میلیون تُن بار در کریدور شرقی ریلی کشور در سالجاری خبر داد.
وی اظهار کرد: هدف از این سفر، بررسی مشکلات راهآهن شمال شرق و پیگیری دیپلماسی ریلی در چارچوب برنامههای توسعه حملونقل کشور است. مرز ریلی اینچهبرون بهعنوان یکی از دروازههای ورود بار به کشور، جایگاه راهبردی در این برنامه دارد. وی با بیان اینکه در این سفر نشستهایی با استاندار و مسوولان استانی برگزار شد، افزود: مسائل مطرح در مسیر ریلی شهرهای بندرگز، بندرترکمن و گرگان مورد بررسی قرار گرفت و اقدامات لازم برای رفع آنها در دستور کار قرار گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بازدید از طرحهای بازسازی مسیر ریلی نیز در دستور کار بود. یکی از بلاکهای مسیر سال گذشته بازسازی شده و وضعیت بلاک دیگر نیز بررسی شد که طبق برنامهریزی تا پایان تیر امسال به بهرهبرداری خواهد رسید. با اجرای این طرح، زمان سیر قطارها در این مسیر بیش از یک ساعت کاهش خواهد یافت و مردم استان از آن بهرهمند خواهند شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه خاطرنشان کرد: استان گلستان قطب غلات کشور محسوب میشود و زیرساخت لازم برای جابهجایی این محصولات از طریق خط ریلی استان فراهم است. سال گذشته حدود ۲۰۰هزار تُن بار غلات از این مسیر منتقل شد و ظرفیت برای افزایش این میزان تا سقفهای بالاتر نیز وجود دارد.