روت و نوواک برای آموزش مدل هوش مصنوعی خود، بهطور دستی هزاران قسمت از طومار را بررسی و هر اثری از جوهر یا الیاف پاپیروس را برچسبگذاری کردند. سپس هوش مصنوعی به تدریج یاد گرفت حروفی را شناسایی کند که چشم انسان قادر به دیدن آنها نبود. درنهایت، هوش مصنوعی توانست رشتهای از حروف یونانی را که نشاندهنده نام و عنوان اثر فیلودموس بود، کشف کند: «فیلودموس، درباره رذایل».
کشف نویسنده و عنوان طومار باعث شد روت و نوواک جایزهای به ارزش ۶۰ هزار دلار دریافت کنند. شان جانسون، پژوهشگر دیگری نیز که در چالش وزوو شرکت داشت، تقریبا در همان زمان بهطور مستقل به همین کشف دست پیدا کرد. به همین دلیل، هر سه نفر برای این کشف مشترک مورد تقدیر قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید
طومار PHerc. 172 تنها یکی از صدها طومار کشفشده از ویلای طومارها است. این ویلا، ملک رومی مجللی بود که در زمان فوران آتشفشان وزوو همراه با شهر هرکولانیوم مدفون شد.
ویلا که در سال ۱۷۵۰ توسط یک کشاورز کشف شد، نه تنها پر از مجسمه است، بلکه کتابخانه نادر و دستنخوردهای از دوران باستان را نیز در خود دارد. این کتابخانه اهمیت ویژهای دارد، زیرا تنها کتابخانهی شناختهشدهای محسوب میشود که از دنیای یونانی-رومی باقیمانده است. طومارها به دلیل گرمای شدید و کمبود اکسیژن در زمان فوران آتشفشان، کربونیزه شدهاند، اما کاملا از بین نرفتهاند.
طومار PHerc. 172 تنها یکی از صدها طومار کشفشده از ویلای طومارها است
در طول قرنها، برای خواندن طومارهای سوخته، از روشهایی مانند مواد شیمیایی و برشدادن استفاده میشد که اغلب باعث تخریب طومارها میشد. اما با پیشرفت هوش مصنوعی و فناوریهای تصویربرداری مدرن، دیگر به استفاده از تیغ یا حلالهای شیمیایی نیازی نیست.
قبل از کشف اخیر، پژوهشگران تنها به بخشهایی از دیگر کتابهای همین مجموعه دسترسی داشتند. دیگر کتابهای کشفشده شامل «درباره چاپلوسی»، «درباره مدیریت اموال» و «درباره تکبر» بودند. این کتابها بهطور فیزیکی باز شده و مطالعه شدند.
فراتر از طومار جدید
تاریخنگاران از مدتها قبل حدس میزدند ویلای طومارها تنها شامل آثار فیلودموس نباشد، بلکه ممکن است متون گمشدهای از شخصیتهای بزرگ تاریخی مانند ارسطو، اوریپید یا حتی سافو نیز در آنجا وجود داشته باشد. تا بهحال حدود ۸۰۰ طومار شناسایی شدهاند. اما بخش عمدهای از ویلا و احتمالا کتابخانهای رومی در آن نزدیکی هنوز کاوش نشده است.
چنانچه تلاشها برای کاوش و کشف آثار باستانی ادامه یابد، ممکن است مشابه آنچه در دوران رنسانس اتفاق افتاد، شاهد کشف بزرگ از آثار ادبی کلاسیک باشیم. در آن زمان، بسیاری از آثار باستانی دوباره کشف شدند و به احیای علم و فرهنگ کلاسیک کمک کردند.
طوماری که پس از نزدیک به ۲۰۰۰ سال قابل خواندن شده، فقط کلمات را نشان نمیدهد، بلکه نشانگر نحوه تفکر انسانهای باستانی دربارهی رذایل و فضایل است. بسیاری از دانشهای باستانی ممکن است هنوز در دل زمین دفن شده باشند و در آینده کشف شوند.