صفحه اصلی > اخبار بازار های دیجیتال و تکنولوژی : دانشمند روسی هاروارد به اتهام قاچاق جنین قورباغه با خطر اخراج از آمریکا مواجه است

دانشمند روسی هاروارد به اتهام قاچاق جنین قورباغه با خطر اخراج از آمریکا مواجه است

دانشمند دانشگاه هاروارد که از ماه‌ها پیش در بازداشت اداره مهاجرت آمریکا به‌سر می‌برد، روز چهارشنبه به قاچاق جنین قورباغه به ایالات متحده متهم شد. این اتهام درصورت تأیید، احتمالاً اخراج این دانشمند از ایالات متحده را در پی خواهد داشت.

به‌گزارش گاردین، کسینیا پترووا، دانشمند روسی و پژوهشگر دانشگاه هاروارد، ابتدا در ماه فوریه، زمانی که قصد ورود به ایالات متحده از فرودگاه بین‌المللی بوستون لوگان را داشت، توسط ماموران اداره مهاجرت بازداشت شد.

در اطلاعیه‌ای که دفتر دادستان ناحیه‌ای ماساچوست در تاریخ ۱۴ مه منتشر کرد، اعلام شد که اتهام قاچاق می‌تواند به محکومیت‌هایی تا ۲۰ سال زندان و جریمه‌هایی تا ۲۵۰ هزار دلار منجر شود. در این اطلاعیه آمده است که پیامک‌های پترووا نشان می‌دهد او از الزام اعلام جنین‌ها قبل از ورود به ایالات متحده مطلع بوده است. پترووا سه ماه گذشته را در بازداشتگاهی در لوئیزیانا سپری کرده است.

وکیل پترووا، گریگوری رومانوسکی، پرونده را بی‌اساس دانست و زمان‌بندی انتقال موکلش به بازداشت کیفری را زیر سوال برد. او تأکید کرد انتقال درست پس از تعیین جلسه وثیقه در تاریخ ۲۸ مه توسط قاضی پرونده صورت گرفته است. وی در بیانیه‌ای گفت: «اتهامی که سه ماه پس از ادعای نقض قوانین گمرکی مطرح شده است، آشکارا با هدف جلوه‌دادن کسینیا به‌عنوان مجرم و توجیه تلاش‌ها برای اخراج او از کشور صورت گرفته است.»

پترووا در مقاله‌ای که هفته‌ی جاری در نیویورک‌تایمز منتشر کرد، تجربه‌های خود از تحقیقات و بازداشت را شرح داد. او گفت که پس از دستگیری به‌دلیل اعتراض به جنگ اوکراین، روسیه را ترک کرده و در سال ۲۰۲۳، دانشکده پزشکی هاروارد را همچون «بهشتی برای علم» یافته است.

پترووا که در شبکه اجتماعی فیسبوک نیز پست‌هایی در حمایت از استیضاح ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه منتشر کرده است، اظهار داشت که به‌دلیل مواضع سیاسی‌اش از احتمال اخراج به روسیه هراس دارد.

پژوهش‌های پترووا در زمینه پیری و ترکیب شیمیایی سلول‌ها است و او باور دارد که می‌تواند مسیر دستیابی به زندگی سالم‌تر و درمان بیماری‌هایی مانند آلزایمر و سرطان را هموار کند. پترووا نوشت که بدون حضور و همکاری او، تحقیقات همکارانش در دانشگاه هاروارد «به کلی متوقف شده است.»

لئون پشکین، استاد راهنمای پترووا در دانشگاه هاروارد، پژوهش‌های او را تحسین کرده و هنگام رسانه‌ای شدن خبر بازداشت وی گفته بود که «پترووا استثنایی و بهترین پژوهشگری است که در ۲۰ سال گذشته در هاروارد دیده‌ام».

پترووا یکی از چندین پژوهشگر خارجی است که در دوره دولت ترامپ بازداشت یا با تهدید اخراج مواجه شده‌اند. پترووا در مقاله‌اش درباره چند نفر که در زندان لوئیزیانا با آن‌ها آشنا شده، نوشته است. یکی‌ از آن افراد که نامزدش شهروندی آمریکا را دارد، درانتظار برگزاری دادگاهش در ماه اکتبر به‌سر می‌برد.

فرد دیگر، زنی است که درخواست پناهندگی‌اش رد شده و مجبور شده از دخترش جدا شود، در حالی که دخترش اجازه قانونی ماندن در آمریکا را دارد. پترووا مقاله را با صحبت درباره کارهای تحقیقاتی‌اش در آزمایشگاه تمام می‌کند. او گفت: «امیدوارم قاضی روز چهارشنبه حکم آزادی من را صادر کند تا بتوانم به آزمایشگاهم بازگردم. نیمی از تحلیل یک مجموعه داده را انجام داده‌ام و می‌خواهم به خانه برگردم و آن را به پایان برسانم.»

پست های مرتبط

بازگشت غیرممکن: مهندسان ناسا پیشرانه‌های اصلی وویجر ۱ را پس از ۲۱ سال احیا کردند

مهندسان ناسا به‌تازگی دست به شاهکاری شگفت‌انگیز زده‌اند. تیم مأموریت موفق شد…

هدفون بعدی ناتینگ، ایرپاد مکس اپل را هدف می‌گیرد!

ناتینگ اعلام کرد که به‌زودی اولین هدفون روگوشی خود را عرضه خواهد…

تولد «همکار مجازی» برنامه‌نویس‌ها؛ سرویس Codex به ChatGPT اضافه شد

براساس اعلام OpenAI، سرویس کدنویسی Codex سرانجام در دسترس کاربران ChatGPT قرار…