به گزارش خبرگزاری مهر، سیاوش غلامی، مدیر کشیک هلال احمر با اشاره به خدمات ۲۴ ساعته هلال احمر گفت: همکاران ما در شیفتهای کشیک در ۳۱ مرکز استان فعال هستند.
مدیر کشیک هلال احمر تلفن ۱۱۲ را مختص جمعیت هلال احمر معرفی کرد که در سوانح و حوادث مختلف میتوان با آن تماس حاصل کرد.
غلامی درباره اقدامات صورت گرفته در شیفتهای کشیک گفت: چندین دستگاه تلفن به سراسر کشور متصل است و با بی سیمهای رادیویی نیز با نقاط مختلف ایران ارتباط برقرار میکنیم. مثلاً اگر زلزلهای رخ دهد، آن را بلافاصله مشاهده کرده و از سازمان ژئوفیزیک پیگیری میکنیم.
مدیر کشیک هلال احمر با اشاره به وجود سامانهای که همزمان اطلاعات حوادث را به ثبت میرساند، گفت: به عنوان مثال ۲۵ حادثه در یک روز اتفاق افتاده است که کوچک ترینِ آن شاملِ آبگرفتگی جزئی معابر و بزرگترین حادثه به مسائل ترافیکی و تصادفات باز میگردد. این حوادث بارگذاری میشود و باید نقاطِ مختلف در استانها را رصد کنیم تا مشخص شود امداد رسا نی به خوبی در حال انجام است یا خیر!
غلامی در رادیو گفتگو بیان داشت: به محض بروز حادثه، روند خدمت رسانی توسط همکاران کاربر در استانهای مختلف ثبت شده و بلافاصله مورد رویتِ همکاران ما قرار میگیرد. اگر تعداد مصدومان یا فوتیهای حادثه زیاد باشد، بلافاصله وارد عمل میشویم. سامانه به صورت ۲۴ ساعته فعال و قابل رصد است. همکاران ما نیز ۲۴ ساعته حضور دارند و در جهت خدمت رسانی به مردم همکاری میکنند.
مدیر کشیک هلال احمر با بیان اینکه بارگذاری حوادث مختلف روی این سایت توسط کارکنان رسمی و داوطلبان صورت میگیرد، گفت: داوطلبان نیز آموزش و مهارتهای لازم را میبینند تا به موقع در حوادث و سوانح پاسخگو باشند. این افراد در گروههای مختلفِی امدادگر طبقه بندی میشوند و به درجه ایثار میرسند که بالاتری رتبه در بحث امداد و نجات است.
غلامی بالاترین آمار حوادث را به مسائل ترافیکی و تصادفات مربوط دانست و افزود: گم شدن در کوهستان و غرقشدگی از دیگر حوادث هستند؛ خاصه با نزدیک شدن به فصل تابستان که آمار غرقشدگی افزایش مییابد. همچنین حوادثی مثل زلزله و سیل از مواردی است که در زمان وقوعِ آن، امداد گران و نجات گران هلال احمر خدماتی را به مردم ارائه میدهند.
وی افزود: هرگونه حادثه که به حوزه طبیعی و غیر طبیعی با حجم زیاد و حوادث ترافیکی که به کمک و رهاسازی مصدومان نیاز داشته باشد، به هلال احمر گزارش داده میشود. برخی تصادفات موجب محبوس شدن افراد داخل خودرو میشود که به لوازم مهارتی نیاز دارد و در اینجا از جمعیت هلال احمر کمک میگیرند. موارد مشابه در سطح شهرها به سازمان آتشنشانی مربوط است و در فوریتهای پزشکی و درمانی نیز از همکاران در اورژانس کمک گرفته میشود.