صفحه اصلی > اخبار سیاسی : حجم تبادلات تجاری ایران و اندونزی بایدبه یک میلیارد دلاربرسد

حجم تبادلات تجاری ایران و اندونزی بایدبه یک میلیارد دلاربرسد

محمدحسین محمدی، عضو هیئت پارلمانی ایران در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم به تشریح دستاوردها و محورهای مهم این اجلاس در کشور اندونزی پرداخت و اظهار داشت: برگزاری چنین کنفرانس‌های بین‌المللی می‌تواند برای همه کشورها مفید باشد، به‌ویژه زمانی که برای آن برنامه‌ مشخص و هدفمند وجود داشته باشد.

وی با اشاره به نزدیکی به بیست‌و‌پنجمین سالگرد تشکیل کنفرانس بین‌الملل آسیایی، افزود: کشورهای اسلامی در این دوره از کنفرانس دستاوردهای خوبی داشتند و ایران موفق به کسب چهار کرسی مهم شد؛ از جمله کرسی حقوق بشر که از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچند نگاه بین‌المللی نسبت به ایران به دلیل تبلیغات منفی دشمنان، منفی بوده، اما در واقع جمهوری اسلامی از کشورهای پیشرو در حوزه حقوق بشر است. همین مسئله ایجاب می‌کند که دولتمردان و نمایندگان پارلمان با حضور گسترده‌تر در مجامع بین‌المللی، مبانی جمهوری اسلامی را تبیین و تشریح کنند.

محمدی با اشاره به مواضع کشورهای اسلامی در این کنفرانس گفت: در این دوره از کنفرانس بین‌المجالس اسلامی،هیئت‌های مختلفی حضور داشتند و مسائل متعددی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مطرح شد. نکته قابل‌توجه، اجماع و اتفاق نظر کشورهای اسلامی در حمایت از مردم غزه بود. مواضع هیئت ایرانی در این زمینه شفاف، دقیق و قدرتمند بیان شد، حتی در دیدارهای خارج از فضای رسمی کنفرانس نیز، محور اصلی گفت‌وگوها، مسئله غزه بود.

وی افزود: این نشست ظرفیت بالایی برای ایجاد گشایش در وضعیت مردم غزه دارد، اما واقعیت این است که اراده دولت‌ها نقش کلیدی دارد. ملت‌های مسلمان به‌صورت منسجم از فلسطین حمایت می‌کنند، اما برخی دولت‌ها به دلیل وابستگی‌های اقتصادی و سیاسی، حتی اگر تمایل به حمایت داشته باشند، خود را کنار می‌کشند. به همین دلیل، بیدارسازی افکار عمومی جهان اسلام و سپس افکار عمومی جهانی در موضوع غزه، یک دستاورد مهم به شمار می‌آید؛ چرا که در نهایت این ملت‌ها هستند که تحولات اساسی را رقم می‌زنند.

عضو هیئت پارلمانی ایران در کنفرانس بین‌المجالس اسلامی، به ظرفیت‌های اقتصادی قابل بهره‌برداری در چارچوب چنین اجلاس‌هایی اشاره کرد و گفت: پارلمان‌ها وظیفه قانون‌گذاری دارند و از این منظر می‌توانند با هماهنگی بیشتر، بسترهای قانونی لازم برای همکاری‌های اقتصادی، امنیتی و سیاسی را فراهم کنند. در همین راستا، در جریان این اجلاسیه، نشستی با رئیس پارلمان یکی از کشورهای عضو داشتیم که در آن نیز تأکید شد باید قوانین تسهیل‌گر برای تقویت روابط اقتصادی تصویب شود.

وی خاطرنشان کرد: در حاشیه این کنفرانس، 6 یا 7 دیدار دوجانبه میان اعضای هیئت ایرانی و رؤسا یا اعضای پارلمان‌های کشورهای اسلامی برگزار شد که در آن‌ها ظرفیت‌ها و زمینه‌های همکاری بررسی شد. به‌طور مشخص در حوزه اقتصادی، گفت‌وگوهای سازنده‌ای با مقامات اندونزی به‌عنوان کشور میزبان داشتیم. 

محمدی افزود: یکی از موضوعات مهمی که در این مذاکرات مطرح شد، افزایش سطح مبادلات تجاری میان ایران و اندونزی بود. در حال حاضر حجم مبادلات حدود 100 میلیون دلار است که بسیار پایین است. این رقم می‌تواند تا سقف یک میلیارد دلار افزایش یابد، چرا که ظرفیت‌های اقتصادی این دو کشور می‌توانند مکمل یکدیگر باشند. برای مثال، اندونزی در حوزه روغن پالم یکی از تولیدکنندگان اصلی جهان است که می‌تواند نیاز ایران را تأمین کند، و در مقابل ایران می‌تواند در حوزه تکنولوژی به اندونزی خدمات ارائه دهد.

وی همچنین با تأکید بر لزوم پیگیری توافقات انجام‌شده خاطرنشان کرد: قرار است در سفر بعدی گفت‌وگوها به مرحله نهایی برسد و زمینه اجرایی‌شدن توافقات فراهم شود. همچنین مذاکراتی با اتاق‌های بازرگانی دو کشور انجام شده تا این ظرفیت‌ها به‌طور جدی وارد فاز عملیاتی شوند. امیدواریم با مدیریت صحیح، از این فرصت‌ها به نفع توسعه اقتصادی کشور استفاده کنیم.

انتهای پیام/

پست های مرتبط

الگوی شکست خورده آمریکایی

گروه سیاسیخبرگزاری تسنیم: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران صبح امروز شنبه در…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

متکی: موجودیت آمریکا با تعاملات ناعادلانه همزاد است

به گزارش گروه پارلمانی خبرگرازی تسنیم، نخستین همایش بین المللی بزرگداشت مالکوم  ایکس…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

عدم اقناع یک نماینده از توضیحات درباره نمایشگاه کتاب

حجت الاسلام محمد میرزایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴