صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : ترامپ مرتکب خطای بزرگ می‌شود؟

ترامپ مرتکب خطای بزرگ می‌شود؟

اکوایران: نصرت‌الله تاجیک، کارشناس مسائل بین‌الملل، خبرسازی اخیر درباره تغییر نام خلیج فارس را «بازی روانی» رسانه‌های آمریکایی دانست و گفت بعید است ترامپ دست به چنین اشتباهی بزند.

به گزارش اکوایران، برخی رسانه های آمریکایی مطرح کردند که دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمرکیا قصد دارد در سفر خود به سعودی اعلام کند که ایالات متحده از این پس “خلیج فارس” را “خلیج عربی” می نامد. این موضوع در داخل ایران موجی از واکنش ها را در برداشت.

برای بررسی ابعاد خبرسازی اخیر درباره خلیج فارس و تحرکات احتمالی ترامپ در منطقه، با نصرت‌الله تاجیک، کارشناس مسائل بین‌الملل، گفت‌وگو کردیم.

تاجیک در ابتدای سخنان خود گفت: انتشار خبر مربوط به تغییر نام خلیج فارس بیشتر یک بازی روانی از سوی یک نشریه آمریکایی بود. بعید می‌دانم ترامپ مرتکب چنین خبطی شود، زیرا برای تغییر نام آبراه‌ها، سازوکارهای حقوقی و بین‌المللی مشخصی وجود دارد.

او با اشاره به سفر احتمالی ترامپ به منطقه تأکید کرد: خبر مهم‌تری که می‌توان از ترامپ انتظار داشت، اقدامات او در قبال عربستان و امارات است که به نظر می‌رسد بیشتر دارای بستر اقتصادی باشند.

تاجیک همچنین افزود: خلیج فارس یک آبراه بین‌المللی با قدمتی در حدود پنج تا هفت هزار سال پیش از میلاد است و این نام، ریشه‌ای تاریخی دارد. بعید می‌دانم که اقدامی جدی برای تغییر این نام انجام شود. در همین چند ساعت پس از انتشار این خبر، شاهد واکنش گسترده ایرانیان در داخل و خارج کشور و شکل‌گیری نوعی انسجام ملی در دفاع از نام خلیج فارس بودیم؛ این نشان می‌دهد مردم ایران نسبت به این موضوع حساسیت بالایی دارند.

او با لحنی انتقادی ادامه داد: آیا ترامپ آمده و نام خلیج مکزیک را به “آمریکا” تغییر داده؟ چنین چیزی رخ نداده و نباید بیش از حد به این دست اخبار بی‌اساس بها داد.

تاجیک با تأکید بر اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای گفت: آنچه برای منطقه تعیین‌کننده است، همکاری‌های منطقه‌ای با محوریت اقتصادی است؛ این‌گونه همکاری‌ها هم امنیت‌ساز است و هم ظرفیت ایجاد ائتلاف‌های پایدار را دارد.

او در ادامه با اشاره به تحولات اخیر در روابط تهران و ریاض افزود: اتفاقاتی که در دولت چهاردهم رخ داده و گشایش‌هایی که در روابط ایران و عربستان به وجود آمده، اگر با اراده سیاسی همراه شود و مشکلات دیرینه و ساختاری میان ایران و کشورهای جنوبی خلیج فارس حل‌وفصل شود، می‌تواند به نفع منطقه باشد.

تاجیک همچنین درباره پیامدهای منطقه‌ای چنین تحولی گفت: اگر ارتباط بین کشورهای منطقه روان شود، ترامپ دیگر نمی‌تواند از اختلافات منطقه‌ای به‌عنوان اهرم فشار علیه ایران در مذاکرات استفاده کند.  

در پایان، او درباره روند مذاکرات ایران و آمریکا اظهار داشت: دورهای اول و دوم مذاکرات تا حدی مطلوب بودند، اما وقتی وارد دور سوم و بحث‌های کارشناسی شدیم، مشکلات واقعی خود را نشان دادند. کشورهای عربی در دوره اول برجام، انتظاراتی غیرواقع‌بینانه داشتند، اما این‌بار نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا موضعی مثبت‌تر دارند. با این حال، بعید می‌دانم که کشورهای عربی اجازه دهند روابط ایران و آمریکا تا حد نزدیکی واقعی پیش برود.

 

پست های مرتبط

تیم‌های فنی غایب، مقامات ارشد در میدان؛ دور چهارم مذاکرات آمریکا با ایران در مسقط

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران متشکل از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

ناترازی انرژی از جیب چه کسانی تراز می‌شود؟

هنوز به تابستان، فصلی که به صورت سنتی با بحران کمبود برق…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آخرین جزئیات درباره صدور ویزا برای زائران ایرانی از سوی عربستان

اکوایران: اعزام زائران ایرانی به حج تمتع با چالش مواجه شده و…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴