شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک، اولین آزمایش بینالمللی تراشهی مغزی بیسیم خود را در ابوظبی آغاز میکند. این تراشه که برای کمک به بیماران فلج شدید طراحی شده است، در همکاری با وزارت بهداشت ابوظبی و کلینیک کلیولند تحت برنامهای با نام UAE-PRIME اجرا خواهد شد.
بهنوشتهی Thenationalnews، تراشهی نورالینک به اندازه سکهی کوچک است و در مغز بیماران کاشته میشود تا آنها بتوانند فقط با فکر کردن، دستگاههایی مانند گوشی یا کامپیوتر را کنترل کنند. هدف اولیه، بازگرداندن تواناییهایی مثل حرکت، بینایی و گفتار به افراد ناتوان است.
منصور ابراهیم المنصوری، رئیس وزارت بهداشت ابوظبی پروژهی مشترک با نورالینک را گام مهمی در توسعهی علوم زیستی در منطقه دانست و تاکید کرد که این برنامه با رعایت کامل اصول اخلاقی و ایمنی، به پیشرفت فناوریهای پزشکی کمک خواهد کرد.
مقالههای مرتبط:
کاشت ایمپلنت نورالینک با استفاده از ربات جراحی پیشرفتهای انجام میشود که دقتی بیشتر از دست انسان دارد و میتواند هزاران الکترود را در بافت مغز جای دهد. تاکنون سه نفر در آمریکا این تراشه را دریافت کردهاند.
درحالیکه نورالینک توجه بسیاری را به خود جلب کرده است، شرکتهایی مثل اپل نیز وارد این رقابت شدهاند. غول فناوری اهل کوپرتینو با استارتاپ Synchron روی دستگاهی کار میکند که از طریق رگ به مغز متصل میشود و سیگنالهای مغزی را به فرمانهای دیجیتال تبدیل میکند.