وزیر بهداشت درباره کمبود شیرخشکهای رژیمی گفت: خوشبختانه طی دو روز گذشته، اختصاص هزار میلیارد تومان برای این منظور در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش اکوایران، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،در مراسمی در دانشگاه علوم پزشکی، به برخی مسائل کلیدی حوزه سلامت کشور پرداخت.
او در خصوص کمبود شیرخشک در کشور عنوان کرد: تأمین منابع مالی این فرآیند بر عهده سازمان برنامه و بودجه است و وزارت بهداشت، نقش مستقیمی در تصمیمگیری یا تخصیص منابع آن ندارد. با این حال، طبق پیشبینیها، عقبماندگی در تأمین شیرخشک طی روزهای آینده جبران خواهد شد.
وزیر بهداشت با اشاره به بحران کاهش نرخ تولد در کشور، جوانی جمعیت را مسئلهای ملی و فوری توصیف کرد و گفت: بر اساس آمار، تعداد تولدها در سال گذشته به کمتر از ۹۸۰ هزار نفر رسیده است که نتیجه سیاستهای جمعیتی گذشته بوده و نشاندهنده روندی نزولی است.
علت کمبود شیر خشک اعلام شد
پیشتر هانی تحویلزاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، علت کمبود شیرخشک در داروخانهها را مشکلات نقدینگی کارخانههای تولیدی و تأخیر در پرداخت مابهالتفاوت بیمه سلامت اعلام کرده بود.
او توضیح داد که تولید شیرخشک ادامه دارد و سال گذشته ۱۰ میلیون قوطی بیشتر از قبل تولید شده است، اما افزایش هزینهها و تأخیر در تسهیلات، مشکلاتی در تأمین نقدینگی ایجاد کرده که ممکن است به بحران عرضه در ماههای آینده منجر شود. همچنین، با افزایش تعداد داروخانهها از ۹ هزار به ۱۶ هزار، ۳۰ تا ۴۰ درصد داروخانهها قادر به تأمین شیرخشک نیستند.
تحویلزاده همچنین به پایین نگه داشتن قیمت شیرخشک توسط بیمه سلامت اشاره کرد و گفت که این امر منجر به قاچاق معکوس و مصرف بیرویه شده است. او پیشنهاد داد که به جای پرداخت هزینه شیرخشک توسط بیمه، یارانه مستقیم به خانوارها پرداخت شود تا فشار از بازار برداشته شود.