افت ۵۴ هزار واحدی شاخص کل بورس؛

در نخستین روز معاملاتی هفته جاری، بازار سرمایه در فضایی پرابهام و متأثر از اخبار متناقض سیاسی و ارزی آغاز به کار کرد. سمیه صفری، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با بورسنیوز با اشاره به تأثیر تحولات مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا و نیز نوسانات نرخ ارز، فضای غالب بر بازار را ناپایدار و همراه با تردید سرمایهگذاران حقیقی توصیف کرد. شاخص کل بورس با افت ۵۴ هزار واحدی و ثبت حدود ۶ هزار میلیارد تومان صف فروش به کار خود پایان داد.
سمیه صفری کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با بورس نیوز به بررسی وضعیت معاملات بازار سرمایه در نخستین روز معاملاتی هفته جاری پرداخت و فضای کلی بازار را تحت تأثیر اخبار متناقض و شرایط پرابهام ارزیابی کرد.
صفری با اشاره به سطح شاخص کل بورس در آغاز معاملات روز شنبه بیان کرد: اولین روز معاملاتی هفته جاری در حالی آغاز شد که شاخص کل بورس در سطح ۳,۱۱۵,۵۲۳ واحد قرار داشت. بازار تحت تأثیر اخبار ضدونقیض منتشرشده در روزهای پایانی هفته، فضای پرابهامی را تجربه کرد؛ بهگونهای که معاملهگران در ابتدای معاملات با احتیاط وارد بازار شدند و در بسیاری از نمادها، شاهد شکلگیری صفوف فروش بودیم.
وی در ادامه با اشاره به تغییرات بازار ارز افزود: در بازار ارز، نرخ دلار نیمایی با ۰.۲۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته، به ۶۹،۴۹۹ تومان رسید؛ موضوعی که میتوانست به طور بالقوه محرک مثبتی برای صنایع صادراتمحور باشد، اما جو کلی بازار مانع اثرگذاری آن شد.
سمیه صفری با اشاره به تأثیر تحولات سیاسی اخیر بر روند معاملات بازار سهام، اظهار کرد: از مهمترین تحولات تأثیرگذار بر رفتار معاملهگران، انتشار خبر قطعی شدن دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در روز یکشنبه در عمان بود که در ابتدای روز جمعه باعث تقویت امیدواریها در فضای عمومی بازار شد.
بیشتر بخوانید: سرمایهگذاران به سمت داراییهای امنتر میروند
وی ادامه داد: با این حال، در ساعات پایانی همان روز، اظهارات ضدایرانی ویتکاف مبنی بر اینکه ایران نمیتواند به هیچ عنوان غنیسازی داشته باشد، بار دیگر فضای تردید را تقویت کرد. این چرخش انتظارات بهوضوح در معاملات ابتدای روز شنبه و شکلگیری حدود ۶ هزار میلیارد تومان صف فروش در نمادهای بزرگ و کوچک قابل مشاهده بود.
این کارشناس بازار با اشاره به روند معاملات روز شنبه عنوان کرد: با این حال، نمیتوان حجم مناسب معاملات و ورود برخی خریداران در کف قیمتی را نادیده گرفت. درواقع، در کنار فشار فروش بالا، بازار شاهد تحرکاتی از سمت معاملهگران با دید میانمدت نیز بود.
صفری با اشاره به عملکرد ضعیف نمادهای بورسی افزود: در پایان معاملات، تنها ۲۳ درصد از نمادهای بازار در محدوده مثبت معامله شدند و شاخص کل با افتی ۵۴ هزار واحدی به کار خود پایان داد. با وجود عملکرد ضعیف نماگرها، ارزش معاملات روز جاری رقم قابل توجه ۲۲ هزار میلیارد تومان را ثبت کرد که از این میزان، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان مربوط به معاملات سهام بود.
صفری با توجه به معاملات روز شنبه، مهمترین نکته تأثیرگذار در جریان بازار را خروج قابل توجه سرمایهگذاران حقیقی دانست. وی عنوان کرد: با این حال، مهمترین نکته قابل توجه در جریان امروز، خروج چشمگیر ۲۷۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام بود؛ موضوعی که نشاندهندهی تردید و بیاعتمادی سرمایهگذاران خرد نسبت به چشمانداز کوتاهمدت بازار است.
وی در پایان تأکید کرد: در مجموع، بازار روز شنبه را میتوان بازاری کمجان، اما پرحجم ارزیابی کرد؛ بازاری که بیش از هر چیز زیر سایهی ابهامات سیاسی و انتظارات متزلزل حرکت کرد. چشمانداز روزهای آینده، تا حد زیادی به وضوح اخبار مذاکرات عمان و نحوهی واکنش بازیگران بزرگ بازار به آن گره خورده است.
پایان مطلب