بازارها در فاز مذاکره

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، یکی از مهم‌ترین محرک‌های مثبت امروز بازار، خبرهای منتشرشده در حوزه سیاست خارجی بود.

وبگاه آمریکایی آکسیوس اعلام کرد که دور چهارم مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا قرار است در روزهای دهم و یازدهم ماه مه( ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت) برگزار شود. 

هرچند این خبر هنوز به‌ طور رسمی از سوی مقامات ایرانی تأیید نشده و فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت امروز اعلام کرد که «فعلاً منتظر اعلام وزیر خارجه عمان برای زمان برگزاری مذاکرات هستیم»، اما همین خبر اولیه کافی بود تا فضای بازار ارز با خوش‌بینی های شکل گرفته پیرامون مسأله مذاکرات، تحت تاثیر قرار بگیرد. 

نکته قابل توجه در بازار امروز، حضور پررنگ خریداران حقیقی بود. طبق داده‌های معاملات، ارزش معاملات خرد به ۱۵ هزار و ۷۳۸ میلیارد تومان رسید و خالص ورود پول حقیقی‌ها به بازار سهام حدود ۸۹۷ میلیارد تومان برآورد شد؛ رقمی که نشان‌دهنده چرخش بخشی از سرمایه‌های خرد به سمت بازار سهام در سایه امیدواری‌های سیاسی و اقتصادی است. 

عقب ­نشینی دلار

دلار در بازار آزاد که معاملات پایانی شب گذشته را با نرخ حدود 84 هزار و 300 تومان به پایان برده بود، امروز با فشار فروش و عقب‌نشینی خریداران مواجه شد. 

نرخ دلار ابتدا در کانال 83 هزار تومان بازگشایی شد و سپس با افزایش خوش‌بینی‌ها به توافق احتمالی، وارد کانال 82 هزار تومان شد. 

این تغییر مسیر در بازار ارز، به‌طور طبیعی بر بازار طلا و سکه نیز اثر گذاشت؛ جایی که افزایش عرضه در صندوق‌های طلا و کاهش انتظارات تورمی، قیمت‌ها را در بازار طلا و سکه با کاهش همراه کرد.

حساسیت بازار به مذاکرات

بازار امروز، تصویر یک بورس امیدوار به تغییرات سیاسی را نمایش داد؛ جایی که پول حقیقی پس از چند روز تردید و احتیاط، دوباره به صورت پرقدرت به تالار شیشه‌ای برگشت و شاخص‌ها را بالا کشید. 

حالا نگاه فعالان بازار به تحولات سیاسی پیش‌رو، به‌ویژه مشخص شدن زمان دقیق مذاکرات هسته‌ای دوخته شده است. با توجه به اثرپذیری شدید بازار ارز از  مذاکرات و تاثیر مستقیم نرخ دلار بر سودآوری شرکت‌های صادرات‌محور بورسی، پیش‌بینی می‌شود که بازار سهام در روزهای آینده به اخبار رسمی و غیررسمی پیرامون مذاکرات بسیار حساس باشد.

سوخت تداوم روند صعودی

کارشناسان بازار هشدار می‌دهند که هر چند اخبار مثبت سیاسی می‌تواند در کوتاه‌مدت فضای روانی مثبتی در بازار ایجاد کند، اما در نهایت بورس برای ادامه روند صعودی نیازمند بهبود بنیادی در وضعیت سودآوری شرکت‌ها، کاهش نرخ بهره و افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری است؛ بنابراین سرمایه‌گذاران باید با دقت و تحلیل، مسیر سرمایه‌گذاری خود را انتخاب کنند و اسیر هیجان‌های لحظه‌ای نشوند./

IMG_20250506_141313_256

پست های مرتبط

تصویر روزانه صنایع بورسی – ۱۴۰۴/۰۲/۲۲

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده…

بازگشت بازار سهام آمریکا پایدار است؟

بر اساس گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، پیش‌نویس توافق تجاری میان آمریکا و…

تکرار تاریخ یا درس‌آموزی؟

در سال ۱۳۹۴، با نزدیک شدن به اعلام توافق برجام، فضای خوش‌بینی…