صفحه اصلی > اخبار اقتصادی : ارواسیا؛ تمرینی برای جهانی‌شدن اقتصاد ایران

ارواسیا؛ تمرینی برای جهانی‌شدن اقتصاد ایران

پس از کش‌وقوس‌های فراوان، لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آذرماه سال گذشته به تصویب رسید و از ۲۵ اردیبهشت، تجارت رسمی ایران با این اتحادیه آغاز شد؛ روندی که از آن به‌عنوان گامی تمرینی برای ورود به بازارهای جهانی یاد می‌شود.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک اتحادیه میان‌دولتی است که با هدف تسهیل تجارت میان کشورهای عضو، در سال ۲۰۱۴ تشکیل شد. این اتحادیه متشکل از بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان شکل گرفت و با گذر زمان، کشورهای عضو آن به تدریج افزایش یافته‌اند. ایران نیز در سال ۱۳۹۷ درخواست عضویت در این اتحادیه را مطرح کرد و پس از چهار سال، توافق‌نامه همکاری میان ایران و اتحادیه اوراسیا به امضا رسید و اواخر هفته جاری تجارت رسمی ایران با این اتحادیه شکل گرفت.

با آغاز رسمی تجارت ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، این پرسش مطرح می‌شود که حجم سالانه تجارت در این اتحادیه چه میزان است؟ در همین رابطه، رئیس سازمان توسعه تجارت در یک نشست خبری اعلام کرد که حجم تجارت سالانه در این اتحادیه بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که نیمی از آن به واردات از سایر کشورها اختصاص دارد. به گفته محمد علی دهقان دهنوی، تنها کشور روسیه بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار واردات در این اتحادیه دارد. وی تأکید کرد: اگر ایران بتواند سهم مناسبی از این بازارها را به دست آورد، تاثیر چشمگیری در رشد صادرات و بهبود تراز تجاری کشور خواهد داشت.

به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، مبادلات ایران با پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال گذشته اندکی بیش از ۳ میلیارد دلار بوده، که این رقم نسبت به حجم تجارت ۸۰۰ میلیارد دلاری این کشورها بسیار پایین است و باید افزایش یابد.

 

پست های مرتبط

روند نزولی نفت در سایه تحولات ژئوپلیتیکی جهانی

اکوایران: قیمت نفت برنت با کاهش 42 سِنت معادل 0.6 درصد به…

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

حرف آخر جمهوری اسلامی درباره غنی‌سازی

در اکوخبر امشب سی‌ام اردیبهشت ماه، بیننده و شنونده مهم‌ترین اخبار اقتصادی…

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

مذاکره با انسان‌ها، نه با فرهنگ‌ها

در مذاکره‌های بین‌فرهنگی نباید صرفاً تفاوت‌های فرهنگی را عامل اصلی موفقیت یا…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴