صفحه اصلی > اخبار بورس و فرابورس و صندق های سرمایه گذاری : آرامش نسبی در بازارهای جهانی پس از تنش‌های سیاسی

آرامش نسبی در بازارهای جهانی پس از تنش‌های سیاسی

این آرامش به دلیل کاهش سایه ریسک‌های سیستماتیک، از جمله جنگ تجاری چین و آمریکا، تنش‌های نظامی و سیاسی در خاورمیانه و درگیری‌های روسیه و اوکراین، شکل گرفته است. از طرفی پیشرفت در مذاکرات ایران و آمریکا و ابراز امیدواری طرفین برای دستیابی به توافقی مطلوب، احتمال درگیری‌های نظامی در خاورمیانه را تا حدی کاهش داده است. البته پس از انتشار خبر به تعویق افتادن دور چهارم مذاکرات، بازارها بار دیگر در تلاطم و نوسان به سر می‌برند. آغاز مذاکرات چین و آمریکا با هدف دستیابی به توافق تجاری، یکی دیگر از رویدادهای مثبت اخیر بوده که از شدت جنگ تعرفه‌ای کاسته و به آرامش موقت بازارهای جهانی منجر شده است. با‌این‌حال، تجربه دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ نشان می‌دهد که این آرامش ممکن است پایدار نباشد و سرمایه‌گذاران باید برای نوسانات احتمالی آماده شوند. بی‌توجهی به این تحولات می‌تواند به از دست رفتن ارزش دارایی‌ها منجر شود.

هفته گذشته، توافق معدنی میان آمریکا و اوکراین به طور رسمی تایید شد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد این توافق با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک برای تسریع بازسازی اقتصادی اوکراین امضا شده است، هرچند ایالات متحده نیز از منافع قابل‌توجهی در این همکاری برخوردار خواهد شد. در ۱۰۰روز نخست دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، دلار آمریکا بدترین عملکرد خود را در مقایسه با دوره‌های مشابه روسای جمهور پیشین ثبت کرده و ارزش آن ۹.۲درصد کاهش یافته است.

تحلیل فنی بازارهای جهانی

طی یک ماه گذشته، قیمت طلای جهانی از سقف تاریخی ۳هزار و ۵۰۰دلار برای هر اونس روند نزولی را آغاز کرده و هم‌اکنون در مسیر نزولی میان‌مدت قرار دارد. سطوح حمایتی کلیدی طلا در قیمت‌های ۳هزار و ۱۹۰دلار و ۳هزار و ۱۳۸دلار قرار دارند که در گذشته بارها دچار تغییراتی شدند. در صورت بازگشت روند صعودی، مقاومت ۳هزار و ۲۶۰دلاری پیش روی طلا خواهد بود.

نفت برنت نیز در روند نزولی قرار دارد و در صورت تداوم این روند، احتمال افت قیمت تا ۵۱دلار وجود دارد. در صورت شروع موج صعودی، محدوده ۷۰دلار به عنوان مقاومت اصلی نفت مطرح است. شاخص بورسی S&P۵۰۰ آمریکا نیز که به‌تازگی روندی نزولی را تجربه کرده بود، با شکست این روند به سطح  ۵۶۸۶.۶۶واحد رسیده است. بنابراین باید اظهار کرد تحلیل‌ها نشان می‌دهد که افزایش یا کاهش ریسک‌های سیستماتیک، ازجمله تنش‌های سیاسی و نظامی، نقش تعیین‌کننده‌ای در روند قیمت دارایی‌ها دارد. طلا به‌عنوان دارایی امن، در زمان افزایش ریسک‌ها مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد. 

بنابراین، با گسترش توافقات و صلح در جهان، انتظار می‌رود قیمت طلای جهانی و نوسانات سایر بازارها کاهش یابد. سرمایه‌گذاران باید با رصد دقیق تحولات، از دارایی‌های خود در برابر نوسانات احتمالی محافظت کنند. در خصوص وضعیت خاورمیانه نیز باید منتظر ماند و دید در نهایت مذاکرات بین المللی و تحولات منطقه‌ای چگونه رقم خواهند خورد.

* تحلیلگر بازارهای مالی

پست های مرتبط

تصویر روزانه صنایع بورسی – ۱۴۰۴/۰۲/۲۲

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده…

بازگشت بازار سهام آمریکا پایدار است؟

بر اساس گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، پیش‌نویس توافق تجاری میان آمریکا و…

تکرار تاریخ یا درس‌آموزی؟

در سال ۱۳۹۴، با نزدیک شدن به اعلام توافق برجام، فضای خوش‌بینی…